Wandeling Pajottenland ,St Martens -Lennik – Gaasbeek-Schepdaal. 20,1 km (Be)

Een glooiend heuvelachtig landschap niet zo ver van Brussel , dat wou ik wel eens zien…en inderdaad je bent amper enkele kilometers buiten Brussel en je begeeft je in een prachtig landschap , het Pajottenland .

Ons vertrekpunt was in St Martens- Lennik , om het ons gemakkelijk te maken had ik de wandelknooppunten gebruikt om de weg uit te stippelen ,zo hoefden we alleen de punten te volgen …meestal op onverharde wegen , graswegen, zanderige veldwegen ,kleine stukjes verharde wegen ( soms oude kasseiwegen) en stukjes van een Gr route.

 

Door de boeren hun velden , langs de bosranden , …allemaal heel goed aangeduid , soms moet je het bordje even zoeken ..en moet je inderdaad langs de tuinen van bewoners of is het pad soms verdoken tussen twee tuinen in .

Spijtig dat we zo’n grote honger hadden en onze boterhammekes in het dorpscafe van Gaasbeek hebben gegeten.,een paar kilometers verder hebben we later het Kasteel van Gaasbeek bezocht waar een heel mooi park aan verbonden was , met banken en picnictafels !

 

Onze volgende Pitstop was 11 km verder in Schepdaal , in een oude watermolen die een paar keer in de maand geopend was door buurtverenigingen ….en ik durfde niks anders dan een lekkere frisse kriek te bestellen, het bier van de streek uiteraard….de brouwerijen waren duidelijk aanwezig tijdens onze wandeling, en ik liet mijn verbeelding tarten toen we onze laatste kilometers stapten ..

Deze wandeling vond ik op het internet http://nl.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5530679 en hebben we tekenvrij verklaard !

8 gedachtes over “Wandeling Pajottenland ,St Martens -Lennik – Gaasbeek-Schepdaal. 20,1 km (Be)

 1. David 29 juni 2015 / 13:58

  Ook het park tegenover het kasteel van Gaasbeek loont de moeite om eens te bezoeken.

  Like

  • leen 29 juni 2015 / 14:03

   Het park tegenover .., ik vond het park rond het kasteel al heel groot , ik wist niet dat er nog een park aan verbonden was ?

   Like

   • David 29 juni 2015 / 14:11

    Ja, Park Groenenberg. Ligt aan de andere kant van de weg bij de officiële ingang van het kasteel.

    Geliked door 1 persoon

   • leen 29 juni 2015 / 14:19

    Ja dat klopt , onze wandelweg ging er langs , en inderdaad ook nog een groot stuk park ..helaas hebben we dit niet meer kunnen bezoeken , mijne kriek was al aan het wachten ! 😀

    Geliked door 1 persoon

 2. natuurfreak 15 februari 2016 / 10:38

  Mooie wandeling lees ik met grote variëteit.Het kasteel en park heb ik al bezocht maar verder in de omgeving niet veel meer.mooi verslag en interessante foto’s.

  Geliked door 1 persoon

  • leen 15 februari 2016 / 10:41

   Ja, dat is echt een mooie wandeling, en vooral in de zomer …mooi glooiend landschap met die gouden graanvelden , de moeite !

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s