In de koele bossen van de vallei van de Hoëgne en de Statte .

De hittegolf hadden we niet gepland en de bossen in de Ardennen waren een echte verademing. .

Onze eerste koele wandeling begon in Hockai of Hockay ..ze schrijven het op alle mogelijke manieren, daar las ik Hockay.

Hockay was ver één van onze cooolste wandeling omdat we in de tweede helft van onze wandeling terug een onweersbui over ons heen hebben gekregen…

Waarschijnlijk één van de bekendste wandelingen van vele wandelclubs, o. a. de wandelclub Adeps in Wallonië , die daar talrijk aanwezig waren, voor een lunchpauze of rustpauze had je dus aan het vertrekpunt en tussenstop in Solwaster geen gebrek aan tavernes .


Dat wandelaars vriendelijke mensen zijn hebben we reeds mogen ondervinden , maar de vriendelijkste zijn we dan toch maar tegen gekomen op deze wandeling, ze deden de zelfde wandeling in de tegenovergestelde richting ..op een gegeven moment hebben we het dan toch maar opgegeven om nog ¨Bonjour ¨ te zeggen…je zou van minder dorst krijgen.,wie de wandeling van Hockay bekend is… weet dat er van doorstappen geen sprake is doordat die rotsen of stenen nogal glad kunnen zijn ,en het voortdurend dalen en stijgen is mag je er wel stevig schoeisel aantrekken .

IMG_20150705_130839541
Wandeling Hockay.

 

Een prachtige wandeling langs de Hoëgne ,die vertrekt in Hockay ,  over mooie knuppelpaden , over bruggetjes, vlondertjes.. je loopt constant langs een riviertje, tot aan de parking , daar moest je een grintweg, (die nadien over ging tot een keipad) inslaan tot in Solwaster ..en daar begon het tweede stuk van de wandeling , terug over bruggetjes , bospaden en rotsachtige wandelpaden, langs de vallei van de Statte , langs de Fontaine de Chasseur, pont de centenaire ..en ruige schotse koeien, langs bosranden ,  hoog gras …een wandeling van 21,05 km lang totdat het begon te onweren ,  hebben we de wandeling 4km korter gemaakt tot 17 km .

IMG_20150705_130836681
Wandeling Hockay.
IMG_20150705_173207
Wandeling Hockay.

 

Deze wandeling vonden we op http://nl.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=449872, je kan ze eveneens downloaden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s