De Herentalse heuvelrug .

Deze wandeling mag terecht “de parel van de kempen ” genoemd worden , een wandeling die je  langs de kleine Nete, bospaden, zanderige veldwegen , stukjes heide brengt en deze keer op bijna uitsluitend onverharde wegen , langs Poederlee, Sassenhout, vorselaar en Herentals.

Gestart aan het station van Herentals (parking), over de spoorweg en daar begon onze wandeling aan wandelknooppunt 6,  de wandeling gaat omhoog langs de kruisweg .. een weg met kapelletjes , je passeert ook de uitkijktoren op de papekelders, en je gaat verder het bos in , langs stukjes van een Gr, langs het Kempisch zand en later op zanderige veldwegen dat zo typisch is voor de Kempische streek , langs landschappen met groen en en gele graangewassen, langs bruggetjes over de kleine Nete.

 

 

Door het Proostenbos , de schrans ( een oude hoeve) ,een doorgangsweg langs tuinen van bewoners gaf de wandelaars met behulp van gedichten nog eens extra de aandacht aan de natuur .

De weg bracht je terug naar veldwegen, deze keer een stukje verhard .., langs een stukje natuurpunt  het klein heiken in Vorselaar.

En zo nog  een  hele tijd langs het water waren het nog een paar kilometers tot aan de parking….een hele mooie wandeling die zo’n 22,6 km lang was , met behulp van de wandelknooppunten kan je ze  zo lang maken als je wil .

Deze wandeling kwam uit mijn oude dagstappersgids , je kan ze ook vinden op http://www.groteroutepaden.be/item.php?itemno=1491&lang=NL

2 gedachtes over “De Herentalse heuvelrug .

 1. natuurfreak 26 februari 2016 / 10:30

  Het is daar inderdaad zeer mooi met erg veel natuur en stiltegebieden.Als jullie in Grobbendonk zijn geweest aan de watermolen hebben jullie ‘de troon” een oude priorij ook bezocht?

  Geliked door 1 persoon

  • leen 26 februari 2016 / 12:23

   Neen,buiten een klein bedevaartsoord en de watermolen hebben we niks gezien op onze wandeling in Grobbendonk.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s