Wandeling Wuustwezel -Loenhout.

Deze wandeling is een deel van het kastelen pad die 13 km lang is, wij hebben ze wat langer gemaakt met de knooppunten tot 17 km .

Een wandeling die langs de kastelen van Wuustwezel en Loenhout loopt..één daarvan is het gemeentehuis van Wuustwezel en het tweede kasteel  zie je na een paar kilometers op verre afstand door het bos piepen…het derde kasteel was waarschijnlijk ook goed verstopt …en hebben we niet gezien, beiden zijn niet toegankelijk voor het publiek.https://inventaris.onroerenderfgoed.be/ile/relict/135007

We vertrokken aan de kerk van Wuustwezel en volgden het knooppunt 35 , dat ons langs het oude gemeentehuis en het oorlogsmonument van Wuustwezel leidt.

De streek van Wuustwezel en Loenhout eigent zich goed voor boom kweekerijen , en je ziet de bomen en struiken regelmatig in allerlei vormen in het landschap verschijnen.

De streek van Loenhout kennen jullie waarschijnlijk ook van de cyclocross of het veldrijden , het terrein er van kwamen we ook tegen op deze wandeling ,aan modder hebben ze hier geen gebrek .

Af en toe kwamen we een bank en een pickniktafel tegen, wel waren de GR tekens goed aanwezig ..en het viel ons op dat de GR tekens op deze wandeling soms een mooiere weg dan de knooppunten namen.

We wandelden langs vennen en drassige weiden…

Daarna volgden we de weg die nog een stukje langs een drukke weg ging, en daarna een bosweg insloeg totdat we terug de kerktoren van Wuustwezel zagen.

 

Deze wandeling was 17 km lang en we volgden deze knooppunten ..35,19,18,16,17,41,39,40,59,61,64,63,64,66,42,34,35

Deze wandeling is beslist heel mooi in de zomer , veel onverharde wegen ,in Loenhout vele cafeetjes en terrasjes, en voor de kerk had je de taverne Ten Dorpe .

God.. wat verlang ik naar de zomer !

 

5 gedachtes over “Wandeling Wuustwezel -Loenhout.

 1. Wandelpraat 27 januari 2016 / 19:35

  Weer een leuk stukje om te lezen.

  Maar het zal zeker in de zomer een mooiere wandeling zijn, en 17 kilometer is een prima afstand.
  Wij ( meneer en mevrouw Wandelpraat) moeten ook maar eens een stukje Belgie te voet gaan verkennen.
  Zover wonen we ook weer niet van de grens af 😉

  Maar er staat al aardig wat wandelingen op onze wandel to do list, volgende maand wandelen in de omgeving Winterberg (D)

  Maarre…ik kijk ook uit naar de zomer!

  Groet, Marina
  http://www.wandelpraat.nl

  Geliked door 1 persoon

  • leen 27 januari 2016 / 19:55

   Tja..die lijstjes hebben wij ook ,ik heb al aardig wat gepland , zoals jullie willen wij ook eens over de grens wandelen 😉 …de zomer zal zo om zijn ! 🙂
   Geniet van Winterberg , het is er heel mooi ! Grts Leen

   Like

 2. natuurfreak 13 februari 2016 / 22:19

  Wandelen een erg fijne sport.Ik trek er ook zoveel mogelijk op uit .Tof te kunnen lezen wat anderen al gedaan hebben,Ik ben de kou en nattigheid ook meer dan beu en kijk al uit na de lente

  Geliked door 1 persoon

  • leen 13 februari 2016 / 23:00

   Wij zijn ook een beetje verslaafd geworden aan dit sport en het is aanstekelijk als je anderen hun wandelverhalen leest ..dan begint het bij mij al te kriebelen om te vertrekken , als het droog en zonnig blijft ten minste !

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s