Wandeling rond Boom , tomorrowland en de schorre.

Er was niet veel verbetering onder de weersvoorspellingen en thuis blijven zitten was voor ons ook geen optie, dus waren wij er terug van door ..deze keer naar Boom.

Boom is een gemeente in de provincie Antwerpen, waar o.a Tomorrowland plaats vind , en   het natuurgebied “De schorre “, Tommorrowland lag er heel rustig en stilletjes bij ,buiten het geluid van een carnavalstoet in Boom… die je nog in de verte hoorde en enkele wandelaars,was er niemand die de stilte van de schorre nog kon verstoren.

We zijn vertrokken aan het Gemeentepark van Boom , eerst  een stukje door het Park(groot) , daarna door het eerste stukje natuurgebied .

Langs Vissersputten van Boom..en groene natuurplekjes.

Tot we bij Tomorrowland aankwamen, een stuk van natuurgebied van “De schorre”

Over de Tomorowbridge en over de weides..terug op onze wandelroute .

We vervolgden onze wandelweg via drassige veldwegen ,  hier en daar een drukke weg oversteken, door een bebouwde kom en daarna terug via het keibrekerspad (die eigenlijk aansloot op de Klinkaartroute  de wandeling in Niel)..

 

Een heel mooi natuurgebied,  door de kleiputten van toen ..het keibrekerspad ter ere van de keibrekers, kleigroeve arbeiders die van 1910 tot nu in dit gebied de septaria uit de kleioevers moesten kappen.

IMG_20160214_154626237

 

We vervolgden onze wandelweg langs hockeyspeelvelden , langs overblijfsels van een steenbakkerij , maar daar hadden we mooiere restanten gezien in Niel .

Tot we terug langs de Rupel aan het wandelen waren , deze keer aan de andere zijde van de Rupel ( wandeling  Klein willebroek)..we zagen het kasteel den bocht  in de verte liggen .

IMG_20160214_163546369

We passeerden enkele cafeetjes langs de Rupel, het grand cafe “de kaai ” in Boom waar het beslist mooi zitten is ..maar deze avond hadden we voor ons ook een flesje koud gezet ;-), dus hebben we niet meer lang getreuzeld… maar zijn we nog een stukje door het gemeentepark van Boom gelopen tot we aan ons Vertrekpunt aankwamen.

IMG_20160214_165922538

IMG_20160214_172427368 (2)IMG_20160214_172703945_HDR

Deze wandeling overtrof onze verwachtingen , veel groter en groener dan we verwacht hadden ..onze wandeling hadden we 16,9 km lang gemaakt, je kan ze hier downloaden http://www.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do

8 gedachtes over “Wandeling rond Boom , tomorrowland en de schorre.

 1. natuurfreak 14 februari 2016 / 23:34

  Dit gebied ken ik ook vrij goed en ga er regelmatig wandelen.Knap met de toegevoegde foto’s.Wat ik je zeker ook kan aanraden is het domein Roosendael.Prachtige renovaties op de oude abdijsite en nu staan er duizenden sneeuwklokjes in bloei en dit is adembenemend mooi.Je vint het op( Wikipedia)

  Geliked door 1 persoon

  • leen 14 februari 2016 / 23:39

   Bedankt voor je tip,ik had het al gelezen op je blog,het zag er inderdaad mooi uit,dat zullen we zeker ook eens gaan bezoeken !

   Like

 2. hugove52 15 februari 2016 / 11:52

  Een mooie tocht en zoals je zegt, voor het weer moet je niet thuis blijven, wij zijn ook gaan wandelen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s