Vlaanderen wandelt 2016.

Wandelsport  Vlaanderen  had zich geen mooiere dag kunnen uit kiezen , stralend mooi weer , koud weliswaar en soms een stevig windje….maar een prachtige dag !

Alles was goed georganiseerd, we vonden meteen de  parking..en  volgden daarna de pijl naar de plaats voor de inschrijvingen , die je eigenlijk al van ver zag liggen , de inschrijving ging heel vlotjes ..we hoefden zelfs niet lang aan te schuiven, daarna kregen we nog een appel als dorstlesser  en nog een stukje Belgische kaas voor onderweg..

Je kon kiezen tussen afstanden van 4 – 6 – 10 – 13 – 16 – 20 – 24 – 28 – 34 – 47 & 42 km, wij hielden het bij 20 km (inclusief van de parking en terug )

Het vertrekpunt lag in het mooie sportdomein van Bloso in Hofstade , daar vertrokken al de wandelingen.IMG_20160228_111601445

De wandeling was heel goed gemarkeerd ,  en rustposten en controleposten waren ook goed  voorzien …we stapten door langs de dorpen Schiplaken , Berg, , Kampenhout en Elewijt..

 

De goed getrainde wandelclubs raasde soms langs ons voorbij als sneltreinen, sommige dan weer als locomotiefjes…iedereen deed het op zijn eigen tempo,het was leuk om zien ..mensen uit alle hoeken van België die aan het wandelen waren , goed dat we dit ook eens beleefd hebben !

IMG_20160228_143612006 (2)

 

Terug aangekomen op het domein van Bloso,  waren we blij onze dorst te kunnen lessen in de zomerlust een café met speeltuin en toiletten .

Je kan deze wandeling hier downloadenhttp://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=12412560

8 gedachtes over “Vlaanderen wandelt 2016.

 1. Wandelpraat 28 februari 2016 / 19:59

  Jullie hebben je net als wij vandaag ook niet verveelt.
  Het was zeer zeker een prachtige wandeldag. Zo zie ik ze graag.
  Wij hebben ook een klein rondje gedaan van 9 kilometer( warmlopertje 😉

  Een georganiseerde wandeltocht hebben we nog niet eerder gedaan, vinden we eerlijk gezegd ook niet zo leuk. Het is ons al te snel massaal.

  Leuke foto`s ook weer bij het verhaal, zo lopen we toch een stukje mee met jullie.
  En wat een grappige kapelletjes.

  P.S hoe beviel het om met een rugzak om te lopen?

  Marina.
  http://www.wandelpraat.nl

  Geliked door 2 people

  • leen 28 februari 2016 / 20:08

   Ja, hé , het was zo’n mooie dag vandaag , en wandelen met een wandelclub was vandaag onze eerste keer , wij wandelen ook liever alleen ..maar het is allemaal wel heel gemoedelijk verlopen vandaag..enne vandaag niet met de rugzak gelopen , dat merk je wel dat verschil , ook al is het maar een paar kilootjes meer ..dat zal ik nog gewoon moeten worden ! Grts Leen

   Like

 2. natuurfreak 28 februari 2016 / 22:18

  Heb ooit eens aan zulke wandeltocht deelgenomen maar dat is echt niets voor mij.Zoveel volk,veel te druk en van genieten is er dan geen sprake..Er is ook zoveel dat ge niet kan ontdekken want grote groepen mensen stappen maar en luisteren niet naar de vogels of houden geen halt aan mooie plekken omdat alles verloren gaat in de drukte..Fijn dat jullie je toch geamuseerd hebben.Ik was op op wandel en heb er ook van genoten.

  Geliked door 1 persoon

  • leen 28 februari 2016 / 22:53

   Ja, het is ook de eerste keer dat we zoiets doen, maar het viel nogal mee, we hebben genoten van het zonnetje en van het buiten zijn ..volgende keer zijn we terug alleen op stap !

   Like

 3. hugove52 29 februari 2016 / 19:38

  Wij zijn dit jaar niet naar de Nationale Wandeldag ( Vlaanderen wandelt 2016 ) gegaan, we zijn naar een rustige Adeps wandeling gegaan in Huy.

  Geliked door 1 persoon

  • leen 29 februari 2016 / 20:10

   Misschien had je wel gelijk Hugo , het was ook niet ons ding , het is veel ontspannender als wij alleen wandelen !

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s