De bossen van Kasterlee.

Terug op onze vertrouwde Vlaamsche wegen, en deze keer zo goed als moddervrij met een zalig zonnetje, we begaven ons deze keer in Kasterlee ..een gemeente in de Antwerpse Noorderkempen.

Kasterlee bekend om zijn bossen en het natuurdomein “De Hoge Rielen”, waar vele van ons waarschijnlijk op bosklassen zijn geweest of bezinningsdagen heeft beleefd .

We begonnen onze wandeling aan de kerk in Kasterlee ” De St Willibroduskerk”, het ging eerst een heel eind door woonwijken, langs een drukke weg zodanig dat je op de grasberm moest lopen ..totdat we eindelijk de bossen inliepen.

Regelmatig moest je een drukke weg oversteken om het aanpalende bos terug te kunnen inlopen, zoals hier bij het natuurdomein “De hoge mouw”

De wandeling ging verder door de vele hectaren bos , en kwamen voorbij Lichtaart , voorbij de “Onze lieve vrouwekerk “, Wannes van Lichtert..het symbool voor de Kempische mens.

 

We wandelden voorbij de “Hoge Rielen” en vervolgden onze wandeling tussen de velden , akkers en weiden …op knuppelwegen door veengebieden.

Maar altijd omringd door bos ..

 

 

Langs de Rielenkapel van Zandhoef ( een gehucht van Kasterlee)..en terug het bos in .

Dit laatste stukje bos , was heel mooi …het heuvelende groen dat als een tapijt tussen de bomen lag ….de natuur kan je soms sprakeloos maken .

 

Onze dorst zijn we gaan lessen in “Het kroontje ” , waar we zelfs een  hardgekookt eitje kregen ter gelegenheid van Pasen !

De wandeling was 19,50km lang , als ik opnieuw de wandeling zou doen .. zou ik pas starten na de woonkern .,we hebben de wandeling gevolgd met de knooppunten 77,151,150,83,84,35,34,37,38,47,48,50,51,78,77

In de zomer  oppassen voor tekenbeten  (bosrijk gebied !)

8 gedachtes over “De bossen van Kasterlee.

 1. leen 27 maart 2016 / 12:04

  Ondanks dat we soms niet wisten of we onze jas moesten aanhouden of uit doen, was het een zalige dag om te wandelen , de zon was er …en ik zou het ook missen dat wandelen ! Grts leen

  Like

  • Wandelpraat 27 maart 2016 / 15:47

   Ja ik vind het ook heerlijk om te wandelen maar helaas ontbreekt de tijd wel eens, kinderen, werk.
   Daarom is het extra genieten als we de tijd wel hebben.

   Geliked door 1 persoon

   • leen 27 maart 2016 / 15:52

    Ja, ik ken het ..de tijd altijd , wij maken één dag in het weekend vrij voor te wandelen, het mag gebeuren wat er wil , de kinderen weten het ondertussen al ..:-)

    Like

 2. natuurfreak 31 maart 2016 / 20:43

  Kasterlee is een bosrijk gebied maar door woonwijken lopen wat minder .Mooie foto’s van een gevarieerde wandeling.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s