De heuvels van Holsbeek.

Om eens wat afwisseling in onze wandelingen te brengen , kozen we deze keer in het  heuvelachtige Hageland te gaan wandelen ..naar Holsbeek, en dat is een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant.

Als we de weervoorspellingen moesten geloven zouden we een prachtige zonnige dag krijgen , het heeft in ieder geval niet geregend en koud was het inderdaad niet.

Onze wandeling start in Linden, een Noord-oostelijke gemeente van Lubbeek en grenst aan Kessel-Lo , de Pellenberg , Holsbeek en Kortrijk-Dutsel.

Aan de kerk van Linden geparkeerd en daar gestart aan Knooppunt 5, verder door het Linden bos  ,  en daar ging het al meteen omhoog.

 

 

Voorbij het lindenbos, gingen we verder op een smal asfaltpad(fietspad) aan de rand van het bos en tussen de velden verder tot aan de Abdij van Vlierbeek.

IMG_0629

In de  abdij zijn er rondleidingen  mogelijk , en in de zomer is het café en het terras ook open .http://www.abdijvanvlierbeek.be/

Door het sportdomein en het park van Kessel-Lo ging onze wandeling  verder door naar de Kesselbergwandeling of de konijnenweg  ..een  steile helling omhoog dus, tussen twee huizen in  vonden we het pad, eerst over nogal grote trappen ..en daarna steil naar omhoog .

Op de Kesselbergwandeling  vonden we een bankje en hielden we onze eerste pauze om onze boterhammekes te eten…  rustiger konden we niet zitten .

IMG_20160402_141539203_HDR (2)

Nadien ging onze wandeling verder door het Begijnenbos, het sukkelpadje en door de eerste  holle wegen die ze in het Hageland rijk zijn .

Ook konden we voor de eerste keer een Belgische wijndomein zien , de heuvels van het Hageland leende zich er wel toe .

Zo kwamen we in het Chartreuzenbos terecht

Door het Chartreuzenbos kwamen we terug op de weg die ons tot onze tweede pauze bracht in het café ” De uitweg” ,de koffie was intussen meer dan welkom , en was ook heel lekker !

Terug aangesterkt hadden we nu nog een 8 km te wandelen , we wandelen voorbij weidse landschappen, zover je kijken kon ..alleen velden en weiden .

IMG_20160402_172852297_HDR

 

Door het lindenbos en via een smal bospad en kerkwegel kwamen we terug bij het startpunt aan..

Dit was een heerlijke wandeling die 22,4 km lang was , regelmatig kon je bergop en bergaf lopen en bracht heel wat variatie aan deze wandeling.

Achteraf vonden we geen café om onze dorst te lessen, het enigste cafe ( ” De castaar”)die ze in  de buurt rijk waren  was gesloten of beter gezegd , ze waren hun bier nog aan het brouwen(demonstratie buiten gezien !) , en het andere ” Het bed van Napoleon” was een beetje uit de richting…misschien hebben jullie meer geluk in de zomer .

Deze wandeling kun je hier downloaden http://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=12801050

 

10 gedachtes over “De heuvels van Holsbeek.

 1. Wandelpraat 3 april 2016 / 16:34

  Dit zijn mijn favoriete wandelingen, het lijkt zo een beetje op Zuid Limburg in Nederland.
  Vandaag hebben we weer een pracht van een wandeling gemaakt in de omgeving van Eersel (de Cartierheide.)
  Hopen de wandeling vandaag nog online te zetten .
  Het weer was echt prachtig, 20 graden. Gisteren viel het inderdaad tegen, het beloofde mooie weer was vast een 1 april grap van de weerman.

  Geliked door 1 persoon

  • leen 3 april 2016 / 17:00

   Ja, aan die aprilgrap heb ik gisteren ook gedacht,best wel jammer…maar het was een mooie wandeling in een nog onbekende streek voor ons, mooi heuvelachtig …af en toe een steile helling.
   Ik ben benieuwd naar jullie verslagje…het zal wel een mooie wandeling geweest zijn met zo’n prachtig weer !

   Geliked door 1 persoon

 2. guidowke 4 april 2016 / 09:41

  Ik heb de streek een beetje verkend door de Streek-GR Hageland te lopen: inderdaad een aanrader. En ik zie met plezier op je foto’s dat de bosanemoontjes in bloei staan.

  Geliked door 1 persoon

  • leen 4 april 2016 / 10:15

   Mooie streek daar inderdaad,nogal een verschil met ons vlakke Antwerpen.

   Like

 3. hugove52 4 april 2016 / 18:32

  Het is een mooie streek om te wandelen, wij komen er ook een paar keer per jaar wandelen.

  Geliked door 1 persoon

  • leen 4 april 2016 / 19:15

   Het was mooi in het hageland te wandelen , ik was er nog niet eerder geweest, alhoewel de Merodewandeling ligt net op de grens van Antwerpen en het Hageland.

   Like

  • leen 18 april 2016 / 21:58

   Wij vonden het ook een mooie streek ..heel het Hageland trouwens.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s