Antwerpse Bloesems.

Dat die bestonden in Antwerpen wist ik ook niet ..er bestaat daadwerkelijk een fruitstreek in Antwerpen en die bevind zich tussen Ranst , Broechem, Emblem en Oelegem.

Ranst bekend om zijn landbouw en fruitteelt, is de laatste jaren uitgegroeid tot een moderne gemeente met een landelijk karakter op een boogscheut van Antwerpen en Lier,dat ze het Mini-Haspengouw noemen vind ik overdreven..maar kijk zelf maar .

Onze boomgaardwandeling begon aan de Kerk van Emblem en was 12 km lang.

 

We volgden de route met de gps , passeerden langs het gemeente huis ,en kwamen langs een fietspad die ons langs de eerste boomgaard bracht .

Er bestaat ook een boomgaardfietsroute die 30km lang is .

De eerste boomgaard hadden we dus gezien , daarna ging het een hele tijd door landbouwgebied, tussen velden en weiden ,  het eerste stuk  ging meestal op verharde wegen en jammer genoeg niet geheel verkeersvrij(sluikwegen), maar we waren tevreden, het zonnetje was er …en je zag dat de lente nu eindelijk  was doorgebroken .

Maar we kregen onze boomgaarden te zien…

Het was mooi om zien , overal stonden de bomen in bloei , en toen onze wandeling door de boomgaarden ging was het pas echt genieten .

 

IMG_20160423_165316

Toegegeven het was bijlange Haspengouw niet, ook geen Mini-Haspengouw..maar bomen die in bloei staan zijn altijd mooi om naar te kijken .

IMG_20160423_171117

Onze wandeling liep ten einde als we terug aan de kerk van Emblem aankwamen ,in het dorpscafé zijn we onze dorst gaan lessen , onderweg had je ook nog “De Klaverhoeve”, en af en toe eens een bankje .

De wandeling was  12km lang,  en je kan ze hier  zien.

 

13 gedachtes over “Antwerpse Bloesems.

  1. Wandelpraat 24 april 2016 / 14:06

    Overal staan de bloesems te bloeien, prachtig om tijdens het wandelen in de verte al een witte waas van de witte bloesem te zien.
    Al doet de temperatuur ons anders geloven kom t de lente er toch echt wel aan.

    Geliked door 1 persoon

    • leen 24 april 2016 / 14:22

      Inderdaad het mag gerust een paar graden warmer zijn ..de Aprilse grillen houden deze keer voet bij stuk.

      Like

  2. hugove52 25 april 2016 / 17:34

    Dat er Antwerpse bloesems bestaan wist ik ook niet, ze zien er mooi uit en bloesems zijn altijd mooi.

    Geliked door 1 persoon

    • leen 25 april 2016 / 19:31

      Daar wist ik ook niks van ..als het weer wat beter was , zouden ze allemaal in bloei gestaan hebben, en dat was nu niet het geval , maar het is zeker mooi om naar te kijken .

      Like

  3. natuurfreak 29 april 2016 / 21:05

    Heel goed gekend want ik woon er maar enkele kilometer van af.Ik koop dus nooit appelen in de winkel maar steeds op die bedrijven zelf.Er staat zelfs ergens een appel-peren en aardbeien automaat

    Geliked door 1 persoon

    • leen 29 april 2016 / 21:09

      Die automaten hebben we inderdaad gezien , leuk om zo je fruit te kunnen kopen .

      Like

  4. guidowke 18 mei 2016 / 15:52

    Mijn volgende tocht op GR 12 zal me door Ranst naar Broechem brengen en later naar Lier. Toen ik er de eerste keer passeerde op een Dagstapper Antwerpen zijn me die fruitboomgaarden tussen Lier en Boechout ook opgevallen. Ik maakte me de bedenking dat die appels blijkbaar geen eigen label hebben en niet als streekproduct gepromoot worden. Spijtig eigenlijk.

    Geliked door 1 persoon

    • leen 18 mei 2016 / 15:54

      Ja, dat is eigenlijk waar , we hebben ook nog wat te bieden ..hier in Antwerpen ! 🙂

      Geliked door 1 persoon

  5. guidowke 18 mei 2016 / 15:59

    Leen, sta me toe je een tip te geven i.v.m. links vanuit WordPress. Ik klikte toevallig op je link naar Viewranger en werd uit je pagina gestuurd – bij het ingeven van links kan je bij instellingen kiezen voor openen in nieuw tabblad (of nieuwe pagina); op die manier blijven je lezers op je eigen site zonder op back-functies te moeten klikken 😉

    Like

Plaats een reactie