In de bossen van Spa.

Met deze wandeling zijn we in Spa gestart , in de Chemin des moutons…een weg die naar het startpunt leid van onze wandeling , die 18,81 km lang was .

Een combinatie van drie wandelingen samen , we begonnen de wandeling van het gele ruitje te volgen . Promenade J. Houon – 7.5 km , een weg die naar het dorpje Creppe ging.

We sloegen links de weg in die steil  door het bos ging, een kuitenbijtertje .. en we volgden verder de weg met het gele ruitje .

Herkennen jullie de weg , het is namelijk de foto van mijn blog ..(die deze maand één jaar oud geworden is)  één jaar geleden zijn wij hier ook door gewandeld ..en ik vind die weg nog steeds even mooi , nog niks veranderd .

We volgden de weg door het dorpje Creppe en sloegen een landweg in ,  die terug het bos in ging, daarna was het een continu stijgen en dalen naast een riviertje ..een prachtige weg .

IMG_20160502_113224488

IMG_20160502_113538629IMG_20160502_113548301

Daarna stond ons nog een modderige weg te wachten tot we bij onze eerste koffiestop  aankwamen ..bij la source Géronstère, een mooi terrasje onder het zonnetje !

Na de deugddoende koffie , gingen we verder met onze wandeling ..we merkten dat we nog niet zo goed opgeschoten waren met onze wandeling , inderdaad ons tempo lag niet zo hoog ..maar dat lag echt niet aan onze koffie stops, maar aan het vele stijgen en dalen bij onze wandeling.

Hier begon de tweede wandeling La Géronstère – 5.5 km ( witte- blauwe -witte vlaggetjes)

En zo ging het nog een hele tijd door .langs het water , tot  bij la source Barisart .

En  het ging meteen weer klimmen en dalen  door prachtige landschappen tot we in Spa aankwamen , waar de derde wandeling begon , Itinéraire didactique – 6 km ( witte-gele-witte vlaggetjes

In spa hebben we dan onze tweede koffiestop genomen..op een gezellig terrasje, want daar zijn er wel genoeg van .

Naast de kabellift van de Thermes  van Spa, gingen we terug het bos in ..en begonnen we aan  het laatste stuk .

De laatste zijn de zwaarste , maar dat was ook zo ..echte kuitenbijters , we bleven klimmen  tot we uiteindelijk  op zo’n brede bos avenue’s kwamen …heerlijk brede boswegen tot we bij het hoogste punt aankwamen …daarna ging het alleen nog maar bergafwaarts naar ons vertrekpunt., éénmaal uit het bos staken we een drukke weg over en gingen een smalle straat  in ( naast de Delhaize), staken een spoorweg over ..en begaven ons op de terugweg  naar het vertrekpunt.

Deze wandeling was 18,81 km lang , af en toe een steil klimmetje maakt deze wandeling niet gemakkelijk , maar wel de moeite waard !

De wandeling kan jehttp://my.viewranger.com/route/widget/ODgwNjc=?locale=en&m=miles“> hier zien .

 

16 gedachtes over “In de bossen van Spa.

 1. Wandelpraat 4 mei 2016 / 07:08

  Wow, mooie wandeling zeg!
  Deze houd ik even voor mijn wandel to do list.
  Ja kuitenbijters, maar als je de wandeling hebt gedaan ben je het al gauw vergeten.
  Geen spierpijn?

  Geliked door 1 persoon

  • leen 4 mei 2016 / 07:42

   Neen,Wonder boven Wonder niet..maar ze zeggen dat de tweede dag altijd erger is..afwachten maar! 🙂 het was wel de moeite zo twee dagen na elkaar .

   Geliked door 1 persoon

 2. Marc 4 mei 2016 / 07:44

  Dat begint echt wel te tellen dat eindje wandelen, maar het is een goede voorbereiding naar jullie verlof aan de Opaalkust/Normandië.
  Dit was inderdaad weer een prachtig verhaal met enig mooie foto en geweldig verwerkt in deze blog.
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

  • leen 4 mei 2016 / 07:48

   Bedankt Marc..ja dat was al een goede training voor de volgende Trip,en voor onze wandelvakantie naar Ierland 🙂

   Like

 3. Kay 4 mei 2016 / 07:48

  Een blogverjaardag mag gevierd worden, heel knap aan elkaar geregen Leen,
  zowel foto’s als het verhaal ♥

  Geliked door 1 persoon

  • leen 4 mei 2016 / 07:52

   Bedankt Kay…1 jaar blog,al heel wat gewandeld ondertussen, en nog altijd even leuk !

   Like

 4. Furniere Mattias 4 mei 2016 / 11:35

  Mooie tocht en foto’s Leen! Bij het lezen van je verslag verlang ik zo hard om ook opnieuw de ardeense bossen in te duiken!

  Geliked door 1 persoon

  • leen 4 mei 2016 / 12:07

   De Waalse Ardennen zijn ook mooi hé…een beetje rotsachtiger dan in de Vlaamse Ardennen , doen hoor Mattias !

   Geliked door 1 persoon

   • Furniere Mattias 4 mei 2016 / 12:29

    Heb er al enkele tochten op zitten in de Ardennen (GR 57) en Hoge venen (GR 15, 573 en enkele luswandelingen) en wil er heel graag terug regelmatig gaan wandelen maar ben nog niet tiptop en het schrikt me voorlopig nog wat af. De ‘reis’ (autorit van +2u of treinrit van 3u) alleen al kan me behoorlijk veel last bezorgen. Het sop is dan de kolen niet waard. Maar als ik wil bewijzen dat je als pijnpatient in de bergen kunt gaan wandelen zal ik toch een tandje moeten bijsteken 😉

    Geliked door 1 persoon

   • leen 4 mei 2016 / 13:07

    Er bestaan niet alléén lange afstandswandelingen in de Ardennen, er zijn er kleinere ook met steile klimmetjes …overnachten in een jeugdherberg bv , zou je weer wat kunnen recupereren van die trein of autoreis.
    Je bent goed bezig Mattias..het lukt je wel !

    Geliked door 1 persoon

   • Furniere Mattias 4 mei 2016 / 19:32

    Ben ik goed van op de hoogte Leen 😉 Mijn schuif ligt vol met toeristische wandelkaarten (Durbuy, La Roche, Vresse,…) maar om nu die verplaatsing te maken voor enkele kleine lusjes… Meestal reis ik idd een dag vroeger af, maak ik een kleine luswandeling en overnacht ik in jeugdherbergen, goedkope b&b’s,… Het is misschien een tussentijds alternatief om toch maar n s mijn kaarten te bekijken 🙂

    Geliked door 1 persoon

 5. hugove52 4 mei 2016 / 19:00

  Een prachtige wandeling met mooie foto’s. En in de Ardennen kom je veel van die steile klimmetjes tegen, de ene klim al wat steiler dan de andere, wij komen die regelmatig tegen als wij daar gaan wandelen en als dan de wandelpaden vol modder liggen is het nog wat straffer.

  Geliked door 1 persoon

  • leen 4 mei 2016 / 19:27

   Ja inderdaad….ik kan er ook van meespreken, onze schoenen zagen er weer uit, maar daar heb ik het soms wel voor over, het gevoel van de inspanning en de buitenlucht in de natuur dat kan niks evenaren.

   Like

 6. ERIC'SBLOG 23 februari 2017 / 09:25

  Fantastische wandeling langs Creppe, de omgeving is heerlijk! Prachtige foto’s Leen en fijn dat je de wandeling erop hebt staan! Eric

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s