Ierland 2016.

Ierland stond al langer op ons lijstje., de prachtige kust en het heuvelachtige landschap heeft mij al altijd aangetrokken , maar altijd werd er uitgekeken naar een warmer en drogere bestemming …het klimaat heeft ons altijd wat weerhouden om het al eerder te  gaan bezoeken.,maar nu is de kogel door de kerk , we gaan dit jaar een wandelvakantie doen in Ierland , de eerste voorbereidingen zijn al gebeurd ,de vluchten en onze eerste Bed & Breakfast zijn al gereserveerd.

 

Ierland het ideale land om te wandelen , en vooral als het je eerste wandelvakantie is…. overal  zijn er Bed& Breakfast aanwezig , je wandelt van het ene Bed& Breakfast naar het ander …en je hoeft geen tent mee te sleuren,  zelfs je bagage niet…ze brengen het gewoon voor jou ter plaatse.Er zijn genoeg reisbureau’s die dat voor jou willen organiseren .o.a..https://www.snp.nl/thema/wandelreizen of http://www.hillwalktours.com/hiking-ireland/ of http://walkinghikingireland.com/

De voorbereiding

Wij organiseren deze reis alles zelf , ons oorspronkelijk plan om met de trein of bus ,om verder tot onze bestemming te geraken gaat niet door, de busverbindingen zijn er niet zo talrijk of te omslachtig ,en op zondag rijden ze op onze bestemming helemaal niet , dus zat er niks anders op dan een auto te huren .

Het rugzak lopen is voor ons(mij) nieuw, en de eerste wandeling met de rugzak heeft de test doorstaan,een kleine 5 kilo wil ik meenemen en wil me zeker geen breuk heffen met het meesleuren van overbodige spullen .

Voor één weekje wandelen doen we voorlopig  nog geen zotte kosten en lopen we met onze oude rugzakken, eerst zien wat de eerste wandelvakantie ons zo zegt .

-T’ shirts uit Merino wol (ruiken niet, kan dus wat langer gedragen worden) ,  wandelbroeken ( droogt snel ), een camelbak, regenhoezen voor de rugzakken vonden we dan weer geen overbodige uitgave .

-Alles hebben we dus uitgetest tijdens onze wandelingen, de camelbak was dus een miskoop .,het water had een plastieksmaak..nu hebben we iets anders gevonden ,een soort plastieke fles(adventures) die gemakkelijk op te bergen als het leeg is ..en geen bijsmaak heeft .

-Gepakt en gezakt weegt mijn rugzak nu toch wel plusminus 6 kilo,  de rugzak van mijn wederhelft iets meer ,maar die is dan ook weer groter ..we zijn er klaar voor !

Onze wandelvakantie.

Ierland is groot, en waar moet je naar toe  ..wij hebben voor Dingle gekozen… wandeltochten langs de kust , over  de heuvels ,en over de schouder van Brandon Mountain,  gevarieerde wandeltochten van gemiddeld 20 km +

De Dingle way is een pelgrimspad die 179km lang is , die langs de Atlantische oceaan gaat .. door kleine dorpjes en het golvend landschap .

We hebben zeven dagen de tijd om te wandelen  ..inclusief twee rustdagen,  en nog twee reisdagen  , wij vertrekken in Annascaul .

1 ste dag  van Annascaul naar Dingle  22km

2de dag     van Dingle naar Dunquin    20km

3de dag  rustdag in Ballyoughteragh

4de dag  van Ballyoughteragh naar Cuas, Ballydavid 18 km

5de dag  van Cuas, Ballydavid naar Cloghan  (Mount Brandon 650 m ) 20 km

6de dag rustdag of verder van Cloghan naar Annascaul  18km

7de dag extra dag in Ierland of van Cloghane naar Annascaul 18 km

8de dag  Terug naar huis ..

 

We zien wel hoe ver we komen , naargelang de weersomstandigheden in de omgeving Mount Brandon.,als er Wifi is… zullen we proberen een blogverslagje uit te brengen .

Wordt vervolgd ! 🙂

13 gedachtes over “Ierland 2016.

 1. Wandelpraat 19 mei 2016 / 07:05

  Ziet er goed uit, ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen en hoe het zal zijn( en voelen) om dagen achter elkaar te wandelen.

  Geliked door 1 persoon

  • leen 19 mei 2016 / 07:53

   Wij zijn ook heel erg benieuwd , hoe we alles zullen aanvoelen ..goed dat we een rustdag hebben ingeschakeld , je weet maar nooit .en met het weer , tot nu toe regent het daar alle dagen een klein beetje ,.als het maar een klein beetje is , ben ik al tevreden ! 🙂

   Geliked door 1 persoon

 2. Kay 19 mei 2016 / 08:58

  Wat jezelf doet, doe je meestal goed!
  Veel plezier, ik had graag meegegaan 😉

  Geliked door 1 persoon

  • leen 19 mei 2016 / 10:10

   Bedankt Kay ..we zijn heel erg benieuwd naar dit land en naar onze wandelervaringen , we laten van ons horen !

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s