De ronde van Geraardsbergen.

Op zoek naar groene plekjes in België, gingen we deze keer wandelen in Geraardsbergen . Geraardsbergen ligt tussen de Vlaamse Ardennen en het Pajottenland en grenst aan Waals-Brabant, dat je daar een heuvelachtig landschap ziet kan dus niet anders..

Geraardsbergen ook bekend van de ronde van Vlaanderen..de muur, de bosweg , de kapellen weg is voor vele wielrenners een begrip.

Ooit hadden we Geraardsbergen eens bezocht met een moto tour , maar gewandeld hadden we er nog niet ..we vonden een parking aan de Zakkaai en begonnen onze wandeling langs “De dender”.

Het weer was  grijs en drukkend warm en ze hadden motregen voorspeld ter verfrissing , de motregen kwam..maar het was de moeite niet om je jas aan te doen ,nadien is het helemaal opgeklaard en werd het echt zonnig.

Toen we het eerste stuk van de dender voorbij gelopen waren, dat volgebouwd was met bedrijfsmagazijnen , gingen we richting Overboelare waar het monument van Remy van lierde  stond .

Via het Boelarebos kwamen we zo op de  smalle landweggetjes terecht die het landschap van Geraardsbergen bloot gaven.

Van een wandelweg was nog amper sprake, we gingen door “de Jungle van Geraardsbergen”.,overwoekerde paden (nauwelijks belopen) aan ene zijde pinnekesdraad en aan de andere kant brandnetels en doornen…je moest dus goed oppassen waar je liep wou je ongeschonden eruit komen…met korte broek of rok had je hier garantie prijs !

IMG_20160611_135344770_HDR

Via de Hoge Buizemont kwamen we in Moerbeke  dwars door de boer zijn velden en akkers….toen we één of andere heuvel opliepen mochten we zelfs mee op de tractor ..maar dat hebben we maar geweigerd , we hebben al andere katjes gegeseld !

Aan het kerkje , de H. Rita van Moerbeke hebben we eventjes een pauze gemaakt, we hadden in een klein supermarktje wat frisdrank gekocht , caféétjes waren er nergens te bespeuren .de lokale bevolking vond het ook maar niks ..”alle kleinhandel verdwijnt hier” jammerde een mijnheer ..hier niet alleen dacht ik .

Naderhand kwamen we toch nog één cafeetje tegen ” Paulus”..helaas te laat , onze dorst was al gelest , gelukkig hebben we altijd voldoende water bij ..maar bij dit weer kan je water halverwege je wandeling al eens lauw smaken .

Zo kwamen we op de kapellestraat terecht , nadien gingen we terug het bos in..het “Stiltegebied van de Mark“, was de boer nu niet zijn akkers aan het bewerken geweest, was het daar echt wel stil geweest ..een prachtig stukje natuur !

Overal waar je kwam zag je de ravage die de hevige regens van de voorbije weken hebben aangericht, weggespoelde aarde op akkers,de wegen in de bossen die toen meer op bosriviertjes hebben geleken , drassige weiden..

Door het Raspailjebos gingen we richting de muur van Geraardsbergen, maar eerst mochten we nog een paar heuveltjes op .

Langzamerhand kregen we de kapel van de muur in het oog en zagen we beneden Geraardsbergen liggen en hadden we ons einddoel bereikt .

 

IMG_20160611_173856
Kapel van de Oudenberg .

Een heel gevarieerde wandeling  door het heuvellandschap ,een mooi parcours rond Geraardsbergen .

De wandeling die 22,8 km lang was kan je http://my.viewranger.com/track/widget/2909107?locale=en&m=miles” target=”_blank”>hier zien .

En hier downloaden

15 gedachtes over “De ronde van Geraardsbergen.

  1. Wandelpraat 12 juni 2016 / 17:20

    Weer een mooie wandeling en dito foto`s. Een zeer gevarieerde wandeling ook 😉
    En fijn weer (alhoewel wel plakkerig benauwd)

    Wij kopen ook vaak bij plaatselijke kruideniertjes iets voor onderweg..Appeltje of banaan, een flesje frisdrank. We zijn netterug van een dag stappen op het Grenslandpad en onderweg wel iets kunnen lunchen maar het was weer dun gezaaid met uitspanningen.

    Geliked door 1 persoon

    • leen 12 juni 2016 / 17:28

      Spijtig vind ik dit , het verdwijnt inderdaad allemaal , het probleem zal zich dan niet alleen voor doen in België .
      Maar het was wel een leuke wandeling , volgende keer nemen we zo’n machette mee .;-)

      Geliked door 1 persoon

    • leen 12 juni 2016 / 17:25

      Hahaha.ja , goed gezien..die hebben we gezien , worden nu ook lama’s gekweekt ?

      Geliked door 1 persoon

  2. Wandelpraat 12 juni 2016 / 17:35

    Deze beestjes kunnen naar het schijnt ver te kunnen spugen ;-(.. Zal het een nieuwe delicatesse gaan worden..lama biefstuk hahaha..

    Geliked door 1 persoon

  3. natuurfreak 12 juni 2016 / 20:59

    Mooie boeiende wandeling en in mijn omgeving staan ook lama’s.Ze worden blijkbaar gehouden voor de wol.Knappe beelden van jullie wandeling.

    Geliked door 1 persoon

    • leen 12 juni 2016 / 22:24

      Bedankt,goed om te weten dat we binnenkort geen lama vlees op ons bord krijgen..maar truien uit lama wol !

      Like

  4. Kay 13 juni 2016 / 08:35

    Wij kennen het ook natuurlijk, maar toch graag mee gekeken en gelezen ♥ Knappe foto’s.

    Geliked door 1 persoon

  5. guidowke 22 juni 2016 / 16:48

    Mooie tocht blijkbaar. Weet je of het hier om een Dagstapper gaat? Of een toevallige link? Kan je die vrij downloaden of moet je lid worden? Groeten, Guido

    Geliked door 1 persoon

    • leen 22 juni 2016 / 19:30

      Ja, dat was een mooie tocht, we zullen de link om te downloaden er op zetten op wikiloc., die link nu moet je eerst lid van worden .(die link is goed voor de kaarten als je zelf een tocht uit wilt stippelen.) Grts Leen

      Geliked door 1 persoon

    • leen 26 juni 2016 / 12:27

      De link om de wandeling te downloaden staat er op Guido !

      Like

      • guidowke 26 juni 2016 / 12:53

        Bedankt Leen, download is gebeurd. Nu nog ginder geraken 🙂

        Geliked door 1 persoon

      • guidowke 26 juli 2016 / 17:44

        En dat ginder geraken gaat lukken! Met de fiets! Volgende dag een lange luswandeling en daarop volgende dag weer huiswaarts. Kijk ernaar uit!

        Geliked door 1 persoon

      • leen 26 juli 2016 / 17:51

        Amai, geniet er van ..op de fiets is het nu aangenamer , altijd een zuchtje in de zomer !

        Like

Plaats een reactie