Wandeling in Mellery.

Vandaag waren we eens wat  vroeger vertrokken richting Mellery een deelgemeente van  de gemeente Villers -la ville ,in de Provincie Waals-Brabant, onderweg klaarde de lucht al lichtjes op ..en als we daar aankwamen was er al een zonnetje te zien.

Mellery werd bekend in de jaren 80 door een  afvalschandaal(gevaarlijk afval werd daar geloosd )in 1989 is de zandgroeve gesloten en is alles gesaneerd .

Ons startpunt was in ” le relais” in Mellery , een gebouw naast de kerk in de Rue de Adjudant Kumps..we volgden de pijltjes van de Adeps wandeling , die 20 km lang was, wij hebben er nog 2 km bij gewandeld om een stuk op de openbare weg te vermijden.

De wegen gingen meestal op onverharde veld en boswegen ,het was een glooiend landschap met af en toe wat zachte klimmetjes…en heel bosrijk.

We kwamen langs de dorpjes Tangissart  Court- Saint-Etienne, Villers la ville.

Hier aan dit plekje naast de Thyle ( zijriviertje van de Dijle) hebben we ons piknic deken uitgespreid ..gewoonweg zalig , met het watervalletje  op de achtergrond en in het zonnetje kon je zo een dutje doen…na onze lunch zijn we maar weer opgestapt , er moest nog gewandeld worden !

Zo deden we 2 km + om een stuk op de openbare weg te vermijden , en we kwamen terug naast het riviertje te lopen in het bos totdat we terug op de weg van de Adeps wandeling kwamen , daar kwamen we een cafeetje tegen ” le chalet de la foret”…de koffiepauze deed goed !

We hernamen terug onze weg ,door holle wegen en overgroeide wegen kwamen we langs mooie glooiende landschappen midden tussen de graanvelden en klaprozen..

IMG_20160619_153846262_HDR

We kwamen voorbij de chateau le chatelet ,dat privé- eigendom is..we konden het dus alleen bewonderen van buiten .

Voorbij het kasteel, gingen we langzaam terug richting  Mellery, het was nu nog een 3 km wandelen .

 

Nadien zijn we nog een kijkje gaan nemen naar de ruine van een abdij in Villers-la ville., is een voormalige cisterciënzerabdij , voor we terug aan het kerkje van Mellery aankwamen .

 

De wandeling van Adeps was goed georganiseerd, er was parking voorzien en na onze wandeling konden we nog een streek biertje drinken van de plaatselijke brouwerij-abdij, het was een prachtige wandeling en kan ik iedereen aanraden !

Zo hebben we vandaag  22, 4 km gewandeld , de wandeling kun je http://my.viewranger.com/track/widget/2942066?locale=en&m=miles” target=”_blank”>hier zien

En hier downloaden.

13 gedachtes over “Wandeling in Mellery.

 1. Kay 20 juni 2016 / 08:51

  Ik herken veel plaatsjes maar zie toch ook weer nieuwe.
  Heel leuk is jullie foto en de hele serie nodigt echt uit om te wandelen.
  Het Waalse nodigt daar perfect voor uit toch?! Veel groeten ♥

  Geliked door 2 people

  • leen 20 juni 2016 / 10:02

   Dat klopt ,je hoeft niet zover te rijden om een heuvelende boswandeling te doen !

   Like

 2. leen 20 juni 2016 / 10:04

  Bedankt Luc, het waren inderdaad heel mooie landschappen daar !

  Like

  • leen 22 juni 2016 / 19:32

   Die Adeps wandelingen zijn wel de moeite in Waals- Brabant , van sommige plaatsen had ik nog nooit gehoord , Villers vond ik heel mooi , en de abdij ..ziet er niet meer zo mooi uit als op je foto’s ..maar toch nog de moeite om eens te zien !

   Like

 3. Wandelpraat 25 juni 2016 / 17:04

  Weer een mooie wandeling, met fijn weer. En weer de holle wegen..vind ik zelf altijd erg leuk om door heen te wandelen..
  Ik heb weer een stukje met jullie meegewandeld 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. leen 25 juni 2016 / 19:12

  Wij vonden die wandeling in Mellery ook heel leuk ..en niet alleen die holle wegen ! 😀

  Like

 5. natuurfreak 25 juni 2016 / 21:49

  Deze omgeving is me niet zo bekend.Maar wandelen door holle wegen vind ik altijd fantastisch .Wat me vooral opviel waren de vele kapelletjes en het veld vol klaprozen.Ziet er een hele fijne wandeling uit.

  Geliked door 1 persoon

  • leen 25 juni 2016 / 21:53

   Bedankt..die kapelletjes waren ons ook opgevallen,ik dacht dat die alleen in Vlaanderen te zien waren..en inderdaad het veld vol klaprozen was heel mooi !

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s