Het Markvalleipad.

Het Markvalleipad  Deel I 

Een stukje van het Markvalleipad hadden we vorig jaar gedaan , en omdat het er zo mooi was  hadden we  ons voorgenomen , dit pad nog eens opnieuw te doen ..maar dan volledig.

Het Markvalleipad met zijn 41 km hoorde vroeger bij de korte langeafstandroutes, het loopt door de Noorden -Kempen en overschrijdt soms de grens met Nederland.

De streek rond Hoogstraten is vooral bekend om de aardbeienteelt …dat we dan ook regelmatig te zien kregen tijdens onze wandeling .

We begonnen aan het Noordelijke deel van het Markvalleipad met de wandelknooppunten en liepen  het eerste deel,en parkeerden aan T’ Heike en starten de wandeling met het knooppunt 88.

De wandeling start al meteen langs velden en aardbeienplantages en serres , die foto’s van kilometers door de velden op merendeels verharde wegen wil ik jullie besparen.. bij sommige stukken vond ik het heel bizar dat de wandelknooppunten niet op onverharde wegen ( verkeersluwe )liepen vermits we in een heel groene omgeving liepen.

Dat we af en toe de kwaliteit van de aardbeien getest hebben is een feit.. .

Inmiddels waren we via het Paterspad ,het  rietveld en de Ipenrooise Dijk tot de Mark gekomen, een verhard (fiets)pad die langs de mark ging ..de rivier kronkelde door het landschap , zo had ik me het Markvalleipad herinnert.

Het weer was bewolkt maar lekker warm en af en toe een zuchtje wind …

 

Hier waren we ook terug blij te kunnen genieten  van onze lunch bij zoveel natuurschoon .eendjes kwaakten rondom ons heen , hier had ik nog uren kunnen zitten !

Maar onze wandeling ging door langs de Mark richting Meersel-Dreef en ik verheugde mij al op de koffie in één of ander caféétje.

 

Meersel-Dreef bestaat uit twee woonkernen, namelijk Meersel en Dreef..bekend om het Kapucijnenklooster ,MeerselMolen, Mariapark ..er is er een soort bedevaartsoord ontstaan  waardoor er altijd een bedrijvigheid heerst in het dorpje ..cafeetjes voor ieder wat wils .

Onze wandeling ging verder , en we passeerden via eindeloze verharde wegen het recreatiedomein ” De Mosten”

Door een stukje onverharde boswegen , en daarna terug op verharde wegen tot we Meer bereikten , en waar we in het caféétje ” T’ oekske” onze tweede stop hielden .

 

Van daar uit was het nog 7 km te wandelen  tot we aan T’Heike  in Minderhout terug aankwamen .

IMG_20160710_175822487

Na onze wandeling van 27,50 km zijn we nog ééntje gaan drinken in T’ Heike ,wij vonden deze wandeling heel mooi qua natuur…ondanks de verharde wegen hadden we deze wandeling toch niet willen missen …het tweede deel van deze wandeling volgt !

Je kan deze wandeling http://my.viewranger.com/track/widget/3052388?locale=en&m=miles” target=”_blank”>hier zien of hier downloaden .

11 gedachtes over “Het Markvalleipad.

 1. Wandelpraat 11 juli 2016 / 18:05

  Ziet er weer goed uit, en heerlijk om zo aan het water je boterhammetje eten. Leuke foto trouwens 😉
  Het was zeker fijn wandelweer, wij liepen een etappe van het Grensland pad en de route liep een deel langs de Westerschelde, heerlijke bries vanaf het water.

  Geliked door 1 persoon

 2. leen 11 juli 2016 / 18:23

  Gisteren was het echt een mooi wandelweer , we hebben er ook van genoten …de grenspaal staat overigens in Meersel -dreef, een mooi dorpje met fijne restaurantjes en caféétjes dat aan de Mark ligt ..een .mooie streek daar rond de Mark !
  Naar je wandeling naast de Westerschelde ben ik ook benieuwd !

  Like

 3. guidowke 12 juli 2016 / 16:00

  Je verslag maakt herinneringen wakker aan een fietstocht: https://guidowke.wordpress.com/2015/08/20/fietstocht-van-meer-naar-breda-langs-de-mark/ en een wandeltocht https://guidowke.wordpress.com/2014/10/11/streek-gr-kempen-etappe-6-baarle-meersel-dreef/ Mijn grootste verbazing was dat er in het noorden van de provincie Antwerpen zo’n brede rivier bestond 😉 P.S. de Belgische kant oogt overigens een stuk wilder dan de Nederlandse 😉

  Geliked door 1 persoon

  • leen 12 juli 2016 / 19:56

   Ik benieuwd naar het zuidelijke deel van deze wandeling, het schijnt veel mooier te zijn ?

   Like

 4. Wandelpraat 12 juli 2016 / 18:38

  De Westerschelde wandeling komt vandaag online…
  Gisteren was het een mijmering over hoe wij het wandelen ervaren!

  Geliked door 1 persoon

  • leen 12 juli 2016 / 19:57

   Bedankt Hugo ..was heel mooi , maar je moet de verharde wegen er bij nemen !

   Like

  • leen 13 juli 2016 / 22:37

   Bedankt ..rond de Mark vonden wij het ook heel mooi !

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s