De Wegeltjes van Hennuyères.

Nogal laat besloten we een wandeling te doen in Hennuyères, resultaat was dat we kort op de middag pas aankwamen en onze wandeling begonnen als het bloedheet was ..een echte zomerse dag dus.

Onze auto hadden we geparkeerd aan het stationnetje van Hennuyères.,dat een deelgemeente is van  Braine- le- Comte is…gelegen in de provincie Henegouwen in het Waals gewest.

Het was een prachtige wandeling …je kan je nauwelijks inbeelden waar wij overal gelopen hebben , wegeltje in wegeltje uit ..het leek soms of die dorpjes uit niks anders bestonden dan die wegeltjes, dorpjes waar de tijd was blijven stil staan…een ideaal decor voor een film vond ik .

Niet alleen op de wegeltjes ..op smalle bos wegen ook en midden door de weilanden tussen de koeien en een enkel paardje ,door het glooiend landschap , het was een prachtige wandeling .. oordeel zelf maar !

Hier hadden we al een paar wegeltjes achter de rug , hadden we de St. Gertrude  kerk van Hennuyères gezien en konden we het bos Planoit en het bos van Houssière in lopen , dat ons een aangename verkoeling bracht .

IMG_20160721_142810

Op één van die wegen kwamen we fietsers tegen , die even een pauze hielden om een praatje te maken ..een  Peruaanse Mevrouw vertelde waarom ze hier kwam fietsen met haar kinderen ..over het leven hier in België , van het één kwam het ander.. zo kwamen we te weten over de ontsnapten van de gevangenis van Itter die ze terug gevonden hadden in het bos , van slangen in het bos …wij (ik niet! )gingen met een gerust hart verder met onze wandeling .

Toch hebben we ergens in het bos ons picnikdeken uitgespreid ,nergens waren er bankjes of cafeetjes te bespeuren ..en we waren echt toe aan een pauze .

Eénmaal uit het bos, liepen we een stukje op verharde wegen voorbij oude hoeve’s en  talrijke kapelletjes ..

Hier kwam het stuk dat we door de weilanden mochten lopen ..heuveltjes af , heuveltje op.

Wegeltje  in , wegeltje uit..

IMG_20160721_170531819

Het dorpje Virginal-Samme lag op een heuveltje,en zo was het een voortdurend op en neer lopen..hier had je het caféétje “Le Cercle” met de vriendelijkste Cafè waard  van omstreken ..hij trok een zodanig boos gezicht toen wij om een drankje vroegen  van “moet je me daarvoor storen !”, je kon het de man niet kwalijk nemen ..ik zou de Militaire defile van de nationale feestdag op televisie ook niet graag gemist hebben !

We liepen Virginal-Samme uit  ,en kwamen we langs Quenast  waar een gebouw stond dat zo uit het verhaal van Harry Potter kon geweest zijn , zoals een versterkte burcht stond het gebouw in het dorp. ..

Een beetje verder zagen we de Zenne liggen ..en mochten we terug door een weiland lopen waar een paardje stond, die kwam ons direct aangelopen en dacht dat hij te eten kreeg..en maar duwen tegen die rugzak met die kop !

 

Terug door de weilanden kwamen we terug op onze wegeltjes terecht ,die ons langs een prachtige oude hoeve bracht .

Verder liep onze wandeling naast de Zenne die naar Rebecq ging ,waar we onze derde stop hielden bij een kruidenier/ terrasje, van daaruit was het nog een goeie zes kilometers wandelen en kregen we langzamerhand weer Hennuyères in het zicht .IMG_20160721_194206575

Wel ..als ik in de toekomst op de autowegen voorbij de eindeloze graanvelden en weilanden van Wallonië zal rijden… zal ik nog dikwijls terug denken aan deze  prachtige wandeling !

De wandeling kan je hier downloaden enhttp://my.viewranger.com/track/widget/3117965?locale=en&m=miles” target=”_blank”> hier zien  .

 

 

 

Advertentie

15 gedachtes over “De Wegeltjes van Hennuyères.

 1. Wandelpraat 22 juli 2016 / 14:02

  Dit ziet er als een hele toffe wandeling uit…. Goed verslag en hele mooie foto,s. Ja, en die warmte… Dit weekend zal het ook weer zomers weer zijn. Gelukkig lopen we a.s weekend langs het water. Dat brengt verkoeling. En onderweg maar eens vaker ergens gaan zitten 😁

  Like

  • leen 22 juli 2016 / 14:07

   Pfff..warm was het wel , en goed dat we ons even konden afkoelen in het bos , maar met al dat klimmen en dalen kreeg je het ook wel warm daar !
   Langs het water lopen is ook altijd prettig , dan kun je teminste je voeten eens in het water dompelen bij deze temperaturen ..bij ons heeft het weinig gescheeld dat wij blaren hadden, met al dat zweten ..volgende keer tweede paar sokken mee nemen ?

   Geliked door 1 persoon

   • Wandelpraat 22 juli 2016 / 14:34

    Dat doen wij standaard. Ik ben enorm blaargevoelig.
    Draag nu sinds een tijdje sokken die een dunne binnensok hebben. En dat werkt erg goed.

    Geliked door 1 persoon

   • leen 22 juli 2016 / 14:50

    En waar zijn die verkrijgbaar?
    Misschien kan ik er beter ook kopen bij warm weer !
    Van blaren heb ik tot nu toe nog weinig last gehad ..maar wat niet is kan nog komen !

    Geliked door 1 persoon

   • Wandelpraat 22 juli 2016 / 15:10

    Ik zie dat je ook bij Outback in Lommel kunt kopen. Ik weet niet of dat bij jou in de buurt is. Maar ze versturen ook naar België.

    Geliked door 1 persoon

   • leen 22 juli 2016 / 15:14

    Bedankt voor de info ! Grts Leen

    Geliked door 1 persoon

 2. leen 25 juli 2016 / 17:46

  Ja, het is een aanrader ,ik vind het wel een mooie streek om te wandelen daar !

  Like

 3. guidowke 26 juli 2016 / 09:10

  Ook ik vind de hele streek rond Brussel erg aangenaam om te wandelen. In de herfst hoop ik er nog een paar luswandelingen (RB’s) te lopen.

  Geliked door 1 persoon

  • leen 26 juli 2016 / 09:19

   Wij lopen er ook graag , echt heel mooi daar .;eventjes over de taalgrens en je komt al meteen in een heel andere omgeving !

   Like

 4. natuurfreak 3 augustus 2016 / 17:45

  De foto’s beamen je wandelverslag.Zo heerlijk rustig lijkt het daar,ver weg van de bewoonde wereld lijkt het wel

  Geliked door 1 persoon

 5. leen 3 augustus 2016 / 19:39

  Het was heel landelijk daar , en heel rustig ..waar wij overal gezeten hebben , ze hebben ons niet gespaard daar op die wandeling, de smalste en donkerste padje eerst !
  Het was wel een mooie wandeling !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s