Plaatsen

Hier zou ik het liefst alles vol schrijven , met plaatsen waar ik al geweest was , maar dan heb je ook geen toekomstdromen meer,  dus we hebben nog wat te gaan.

Mijn lijst is groot , en je moet al veel tijd vrij hebben om ze te zien .., wanneer vertrekken we weer ?

Het volgende dat ik ga bezoeken is de Alsace , een wijnstreek in Frankrijk, op minder dan 500 km van Brussel, genoeg om een weekje te vullen .

Elzas

Als ik  aan de Elzas denk, dan zie ik onmiddellijk beelden van wijngaarden en zuurkool voor mij  .. steden waarvan de namen Duits klinken met typische Duitse vakwerkhuizen , de Elzas heb ik altijd wat toeristisch stiefmoederlijk behandeld , omwille van het donkere beeld dat de Elzas met zich mee draagt door de vele donkere bossen en gebergte .

Eén voordeel spreekt voor de Elzas, het is amper 500km van Brussel , en het leent zich tot een uitstekend wandelgebied  ..en daarbij nog de lekkere gastronomie van de Elzas , dan kan er in elk geval niet veel verkeerd lopen ..behalve wij dan .

Wat moet ik zeker zien  ?

Strasbourg, Colmar, De wijnroute van de Elzas , De Route des Crêtes, De Champ du Feu,., de week zal vlug gevuld zijn.http://www.tourisme-alsace.com/

Benieuwd of dit reisje mijn beeld over de Elzas zal veranderen ?

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s