Aix- la- Chapelle.(De)

In de Ardennen was het aan het regenen, en Aachen lag op 50 km van Spa ,dus waarom niet ?

Aachen, letterlijk en figuurlijk een grensstad , grenst aan Nederland en België, ik was er al zoveel maal langs gereden, maar nog nooit gaan bezoeken ..te weinig tijd,te klein, excuses  genoeg… maar omdat Deutschland gelijk staat aan kwaliteit ,en het gerucht de ronde doet dat er veel outdoor shops zijn, heeft dat waarschijnlijk de doorslag gegeven om Aachen eens te gaan bezoeken ,en den Dom zien was dan mooi meegenomen.

Het weer was niet veel anders dan in de Ardennen, alleen de wandeling ..in plaats van bomen zagen we nu gebouwen en winkels.

Aachen is net als ieder groot stad en zijn randgemeentes, je ziet mooie en minder mooie dingen, van saaie kantoorgebouwen tot architecturale pareltjes.en een historische Altstad,waar de Dom en het Rathaus staat te pronken .

https://nl.wikipedia.org/wiki/Aken_(stad)

IMG_20150730_161220418_HDR (2)

IMG_20150730_161255 (2)

IMG_20150730_161644 (2)

De oude binnenstad met haar gezellige straatjes was wel de moeite,…. en als je van outdoor winkels spreekt, het neusje van de zalm vind je daar wel , top design en topmerken, van wandelschoenen tot bergschoenen , alleen de prijzen waren niet zo top .

 

 

IMG_20150730_171518579_HDR (2)

Na ons gekwijl zijn we dan onze honger en dorst maar gaan stillen, aan een echte Deutsche Schnitzel mit Jagersösse und Bitte ein Bit ….dat smaakt toch nergens zo goed als daar, want ik moet wel zeggen hun charmante vriendelijkheid zijn ze nog altijd niet verloren ! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s