La Ruta de la serra Gelada.(ESP)

Wie aan de Costa Blanca denkt .. denkt niet onmiddellijk aan wandel en natuurgebieden, wat natuurlijk jammer is …want in  de Costa Blanca liggen een paar mooie natuurparken en natuurgebieden.

Eén daarvan is La serra Gelada,  amper twee uurtjes vlucht en we konden al van de  Spaanse zon genieten.,met zo’n 18 tot 20+ graden in de winter waren wij al heel tevreden om onze wandelingen te beginnen.

We logeerden in het bad stadje Albir  dicht bij het natuurpark.

Eén van de wandelingen was de wandeling naar de Faro , een mooi verharde wandelweg die naar de vuurtoren leid , op de wandelweg kon je andere wandelwegen volgen naar een kloof of een oude ruine van een ertsmijn van oker ,die allemaal goed aangeduid waren .

Met af en toe mooie uitzichtpunten.

IMG_20151228_114332888

Op de wandeling naar de kloof begaven we op een volledig ander terrein dan dat we gewend waren , rotsachtig en dor , struiken en gewassen die we niet kenden , klimmen en klauteren..

De daarop volgende wandeling was naar een oude okermijn..die deels langs de kliffen liep, een voorproefje wat ons de volgende dag te wachten stond .

IMG_20151228_132931173IMG_20151228_124354462_HDR

IMG_20151228_131342002

Onze wandeling ging nadien weer verder op het mooie wandelpad naar het uitzicht van de Faro .

Terrein verkenning hadden we dus al gedaan , en met de rugzak zijn we dus begonnen aan de wandeltocht die van Albir door de Serra de la Gelada ging tot Benidorm ,  4 uur wandelen  met 2 x 400 m hoogte klimmen , klauteren  en dalen , en een paar steile afdalingen …het was een prachtige dag met stralend weer !

De route was goed gemarkeerd met de witte en gele strepen ,  maar met de verdoken paadjes had je wel eens een Gps nodig.

Het begon al meteen te klimmen(400m) tot aan de top van de berg waar de uitzendmast stond .

IMG_20151230_112334606_HDRIMG_20151230_115618

Onderweg kwamen we nog andere wandelaars tegen , die met hun Noorse  stokken de berg afdaalden..echte berggeiten dus., ook andere vlamingen kwamen we tegen bij de uitzendmast..die de zelfde route namen , het was echt genieten ..spectaculaire zichten waar we ons aan vergaapten , picknickplaatsjes waar geen enkel restaurant aan kan tippen!

IMG_20151230_120220

Na de uitzendmast ging het een tijdje door op een verharde weg , tot het weer verder ging met dalen en klimmen , door boomgaarden van olijven en langs de steile kliften .

Op een gegeven moment stopte het pad ..en kon je niks anders doen dan de rots af te klauteren , om het pad van berg naar berg weer te kunnen volgen, ( spijtig genoeg heb ik er geen foto van, was even te druk bezig ! ), zo zijn er ongeveer twee van die soort afdalingen (ongeveer in de helft van de wandeling op de hoogte van het eilandje.)

Het was heerlijk wandelen langs de kliffen , je kon de zee bijna  ruiken, de zeemeeuwen boven onze hoofden die een hels lawaai maakten …als we dan weer afdaalden langs de bergwand zag je dan weer andere fauna en flora ..kleine hagedissen die vliegensvlug weg kropen, sprinkhanen die zaten te zonnen ..

Langzamerhand kregen we Benidorm in het zicht , de wolkenkrabbers die in het landschap oprezen boven de laatste heuvel …vele mensen beweren dat het lijkt op Copacabana .

Helaas ik kan het niet beamen .

Het was een heerlijke wandeltocht, waar we vier uur over gewandeld hebben, goed dat het winter was ..in de zomer zou ik het niemand aanraden .

Hier vind je meer informatie over de wandeling..http://nl.visitbenidorm.es/ver/1173/gele-route-door-de-sierra-helada.html

 

 

Advertentie