De heuvels van Holsbeek .(Be) 22,4 km

Om eens wat afwisseling in onze wandelingen te brengen , kozen we deze keer in het  heuvelachtige Hageland te gaan wandelen ..naar Holsbeek, en dat is een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant.

Als we de weervoorspellingen moesten geloven zouden we een prachtige zonnige dag krijgen , het heeft in ieder geval niet geregend en koud was het inderdaad niet.

Onze wandeling start in Linden, een Noord-oostelijke gemeente van Lubbeek en grenst aan Kessel-Lo , de Pellenberg , Holsbeek en Kortrijk-Dutsel.

Aan de kerk van Linden geparkeerd en daar gestart aan Knooppunt 5, verder door het Linden bos  ,  en daar ging het al meteen omhoog.

Voorbij het lindenbos, gingen we verder op een smal asfaltpad(fietspad) aan de rand van het bos en tussen de velden verder tot aan de Abdij van Vlierbeek.

IMG_0629

In de  abdij zijn er rondleidingen  mogelijk , en in de zomer is het café en het terras ook open .http://www.abdijvanvlierbeek.be/

Door het sportdomein en het park van Kessel-Lo ging onze wandeling  verder door naar de Kesselbergwandeling of de konijnenweg  ..een  steile helling omhoog dus, tussen twee huizen in  vonden we het pad, eerst over nogal grote trappen ..en daarna steil naar omhoog .

Op de Kesselbergwandeling  vonden we een bankje en hielden we onze eerste pauze om onze boterhammekes te eten…  rustiger konden we niet zitten .

IMG_20160402_140053702_HDR

Nadien ging onze wandeling verder door het Begijnenbos, het sukkelpadje en door de eerste  holle wegen die ze in het Hageland rijk zijn .

Ook konden we voor de eerste keer een Belgische wijndomein zien , de heuvels van het Hageland leende zich er wel toe .

Zo kwamen we in het Chartreuzenbos terecht

Door het Chartreuzenbos kwamen we terug op de weg die ons tot onze tweede pauze bracht in het café ” De uitweg” ,de koffie was intussen meer dan welkom , en was ook heel lekker !

Terug aangesterkt hadden we nu nog een 8 km te wandelen , we wandelen voorbij weidse landschappen, zover je kijken kon ..alleen velden en weiden .