De klinkaartroute in Niel .13, 4 km (Be)

Verkozen tot de wandeling van het jaar  2015 in de Provincie Antwerpen .

Helemaal niet zover en 13,4 km lang ..dus een geschikte wandeling voor in de winter , “winter”kun je het eigenlijk  niet noemen het was 15 ° buiten , en ik was veel te warm aangekleed .

We zijn gestart aan het knooppunt 153 ,  op een parking aan het “Hellegat”een gehucht in Niel .

Voorbij de  aangebouwde  koterijen  voorbij het “Hellegat”wandelde je uit de dorpskern van Niel  en  kwam je  langs het museum van de steenbakkerij waar de streek bekend voor stond .

Wat echt de moeite waard is om het eens nader te gaan bekijken …

 

We volgden verder de knooppunten tot op het jaagdpad naast de Rupel ….een  natuurlijke stroom die kronkelig en omgeven met riet door het landschap gaat.

IMG_20151219_152707438_HDR

Dit stuk naast het water was natuurlijk veel aangenamer wandelen dan vorige week zo langs het kanaal met die eindeloze rechte stukken .

 

Zo kwamen we ook via een zijweg in het Niels broek terecht een stukje natuurgebied, poeltjes, knuppelwegen &slijkwegen ..en  groene weiden waarop wel een honderd exemplaren van eenden aan het rusten waren ..heel mooi om zien.

Het is me opgevallen dat er veel veranderd is qua natuurgebied, ze doen overal echt hun best om de laatste stukjes natuur dat er nog resten ook te bewaren ..terecht !

Met de knooppunten  kwamen we in het Walesbos of Walenhoek een ander stukje natuurgebied..het  was intussen al aan het schemeren en de rustige omgeving met enkel het geluid van de watervogels en eenden maakte dit stukje natuur tot een waardige afsluiter van onze wandeling .

IMG_20151219_170222856IMG_20151219_170112742

 

De wandeling had de titel “Wandeling van het jaar” wel verdiend ..de natuur was er prachtig en de dorpswandeling was ook de moeite waard !

De bewegwijzering van de knooppunten waren soms zoek en slecht aangeduid  ..of bordjes niet op de juiste plaats , gelukkig bevinden we ons in een tijdperk van Gps enz.. zodat bijna iedereen zijn weg terug vind ., om te pauzeren vond je genoeg rustbanken en hier en daar picknicktafels.

Onze dorst zijn we gaan lessen in de buurt van het heideplaatsje in Niel , “Ten dorpe”.

 

Advertentie