Het geitenpad in Wilrijk.(Be)18,97km

Wat heeft Wilrijk met geiten te maken ?,

Dat vroeg ik mij af sinds ik het bordje van de wandeling had zien staan , wat ik niet wist dat Wilrijk vroeger de bijnaam als geitendorp had gekregen .

Twee eeuwen geleden waren er veel arme mensen in Wilrijk. Het stadsbestuur schonk aan de armste inwoners een geit– ook wel de “koe der armen genoemd” – om te overleven. Stond er een geit in je achtertuin, dan was je een geitenkop, een arme Wilrijkenaar.

Dat weten we dus ook al weer..maar we weten ook dat het geitenpad een wandeling van 15 km lang is met afwisselende paden, en beschermde natuurgebieden ..met hier en daar een wat geschiedenis van de drie forten …als je alle forten van Antwerpen bijeen zou  leggen .zou je nog heel wat wandelplezier hebben !

De wandeling begon eigenlijk hier ..eerst geparkeerd aan de Atlas Copco, en daarna nog een stukje door de wijk ” Het Neerland”, tot je de baan moest oversteken waar de wandeling eigenlijk begon .

Je liep voorbij het terrein van de universiteiten, de grachten van het fort VI en door het Steytelinckpark en voorbij de St Bavokerk.

We volgden verder ons geitenpad voorbij het Schoonselhof, waar we niet in konden (gelukkig)http://www.schoonselhof.be/schoonselhof.html en wandelden terug uit een woonkern  in Hemiksem.

Nu hadden we nog maar enkele km te gaan en verlieten de landelijke zone van Wilrijk tot we terug in een industriezone terecht kwamen , maar voor we terug op de drukke Boomsesteenweg kwamen  ging onze wandeling nog een laatste keer door een stukje groen ..hadden we helemaal niet verwacht !

Voorbij het ” Hof ter Beke ” die nu in de stellingen stond ..het zag er veelbelovend uit !

Onze wandeling was 18,97 km en kan je hier downloaden http://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=12741543

 

Advertentie