Klein Zwitserland van Mortsel en Fort IV.15 km (Be)

Om toch maar even aan de buitenlucht en wat beweging te hebben, zijn we een kleinere wandeling gaan doen in onze buurt , een kleinere wandeling die dan toch weer bijna 15 km lang was …

Vertrokken ter hoogte van het trammuseum van Anwerpen(bushaltes) gingen we terug richting luchthaven, éénmaal voorbij de luchthaven en voorbij het rond punt, wandelden we terug de groene haag in , en wandelden we verder op de spoorwegberm tot een paadje tussen het groen weer verder ging.

Voorbij de poeltjes en bosjes van kreupelhout, volg je verder het padje rechts ..

We wandelden de groene oase uit , en volgden het pad die langs de spoorweg liep en die ons tot een voet/fietsgangerstunnel leidt.

We volgden verder onze wandeling met de blauwe pijl ..

Langs de Dieseghem hoeve https://inventaris.onroerenderfgoed.be/dibe/relict/13658 kwamen we in het klein Zwitserland van Mortsel .

http://www.landvanreyen.eu/natuurgebieden/klein-zwitserland

IMG_20160221_144429014

Ziehier ..het kleinste stukje groen dat hier nog rest !

We vervolgden de blauwe pijl naar het Fort IV van Mortsel , waar rond het Fort ook het gemeentepark van Mortsel aangelegd was.

Het park dat rondom voorzien was van een speeltuin, fitometers, picknicktafels..vijvers en wandelwegen..zelfs een zomerbar!

Onze wandeling ging verder rond het Fort IV

Terug op onze wandelweg toonde de blauwe pijl ons een weg die langs de “Koude beek ”  van Mortsel ging(er bestaat een “Koudebeekwandeling”), op de grens van Boechout sloegen we de weg in naar het Savelkoulpark .

https://nl.wikipedia.org/wiki/Koude_Beek

De weergoden waren ons nog altijd goed gezind , maar je moet het geluk niet tarten  ..zo begaven we ons na 14,52 km terug op weg naar huis.

 

Van deze wandeling waren wij meer dan tevreden, temeer omdat het zo dicht bij huis was, maar voor een bezoekje aan Mortsel of aan Fort IV , is die wandeling ook wel aan te raden !

Je kan ze hier Downloaden  http://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=12344929