Molenpad in Meerhout.15 km (Be)

Met zo’n dag als vandaag zou het zonde zijn als je niet was gaan wandelen , stralende blauwe hemel , een licht briesje .. en af en toe wat schaduw van de bomen .

Wij dus naar Meerhout , in het centrum parkeren ging niet want het dorpsfeest was daar aan de gang “Kattenfeesten “http://www.kattenfeesten.be/pages/info/nl/274/Home.html, maar aan de school was er gelukkig nog parkeerplaats ,we gebruikten terug de wandelknooppunten en starten met 78.

Voorbij de kerk volg je links een klein padje langs een haag van twee huizen en je volgt de weg , tot  aan de watermolen.,( 1678) , je volgt het paadje langs de molen en de rivier ( met vistrapjes)

IMG_20150822_145507387_HDR

 

Je blijft het pad volgen en steekt een bruggetje over tot je terug een stukje naast de Grote Nete loopt , niet lang want daarna gaat het terug verder over veld en grintwegen.

Jaren geleden had ik deze wandeling al eens gedaan, maar niet volledig..waarschijnlijk had ik de wandeling ingekort , het landschap had zich zodanig  veranderd , dat ik niks terug herkende niet alleen in de negatieve zin qua volgebouwde zone’s….nee de wandelwegen waren netjes gemarkeerd voor de wandelaars en fietsers , sommige straten waren voorzien van enige uitleg over de geschiedenis van de plaats…..een heuse verbetering voor de wandelaar .

Je passeert mooie weidse landschappen, een hondenschool..waar net een wedstrijd bezig was (mooi om zien) ,  je volgt verder de wandelknooppunten op bijna overwegend onverharde wegen,  en daar herkende ik iets terug ..

Meerhout 22 /08/15
Meerhout 22 /08/15
Wandeling Meerhout
Wandeling Meerhout 24/05/2008

Ongelofelijk hoe een landschap zo veranderen kan ,en wat ben ik blij dat wandelaars hun wandelingen vermelden via blogs en foto’s, zodanig dat natuur en wandelwegen behouden blijven !

Jullie merken het , ik geniet erg van onze wandelingen …

Verder kwamen we eindelijk we op” Het geleeg “, de Haevensemolen  (1720-23) tegen , die  van Averbode overgebracht(1943) is naar  Zittaart  … een lief rustig dorpje .

 De Haevensemolen.
De Haevensemolen.
Kerkje van Zittaart.
Kerkje van Zittaart.
Boskapel.
Boskapel.

Voorbij het kerkje van Zittaart is het nog een paar kilometers door een bos , en bent terug in het centrum van Meerhout .

Op deze Wandeling hadden we de Prinskesmolen ook moeten zien, jammer genoeg hebben we die mislopen ..een volgende keer ?

Deze wandeling was 15 km lang , en onze wandelknooppunten waren 78 ,77,85,71,74,60,62,61,63,64,53,51,50,49,46,45,44,43,41,40,38,6,8,9,61,88,87,83,84,78

of downloaden hier http://www.wandelroutes.org/wandelroute.php?wandelroute=Meerhout_Molenwandeling_-_14_km_RT

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s