Urbeis – Climont 19km (Fr)

De parking was voor de kerk van Urbeis, en daar begon onze wandeling al ..omhoog de houten trappen op , het bleef klimmen tot we een wegmarkering zagen staan van de Bildstein , die we gingen bekijken , een oude ruine van een toren , met een prachtig uitzicht op Urbeis.

IMG_20150610_131456

IMG_20150610_131235

Die plaats  hebben we dan maar gebruikt om een pauze te maken en wat te eten , een restaurant  met een beter uitzicht vonden we niet direkt .

We vervolgden onze weg , tot we op een keipadIMG_20150610_153937825_HDR omhoog moesten tot aan de Juluistoren .

https://fr.wikipedia.org/wiki/Climont

Daar stonden banken , tafel en een schuilhuisje.., toen we onze laatste broodje aan eten waren kwamen er nog wandelaars aan , een Zwitserse , een Belgische  en iemand van de omgeving die de streek als zijn broekzak kende , voor de Zwitserse was die wandeling natuurlijk een lachertje.., na enkele minuten kwam er nog iemand aan , meer volk op de berg dan in het dorp dachten wij !

Nadat we iedereen nog ne bonjour gewenst hadden , gingen we terug op pad , we zaten op 900 m hoogte ,  het zelfde keipad naar beneden , “what goes up must come down” dalen dus tot in Climont.

IMG_20150610_162315003_HDR

In Climont moesten we door iemand zijn tuin wandelen om terug op de weg te geraken , verder ging het dalend tot in Urbeis waar we gepatrouilleerd  waren door een hond tot aan de parking..als dat niet vriendelijk was !

Deze wandeling hebben we gevonden op het internet op wikiloc, je kan ze downloaden op Gps

http://nl.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=3157602

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s