Wandeling Hobokense Polder .(Be)

Als ik van t’ stad spreek, dan gaat er waarschijnlijk bij vele een belletje rinkelen..we vertrokken dus van onze parking ( en die is groot ) naar Hoboken, de Hobokense polder daar had ik al over  gehoord en gelezen, maar nog nooit eerder geweest .

Zo binnendoor naar t’ stad , we passeerden de straatjes van Borgerhout , het Moorkesplein met het mooie gemeentehuis , we kwamen langs het Eco-huis, Spoor oost ( waar de Sinksenfoor  nu staat ) en we gingen langs de bibliotheek Permeke( onze boeken ! ) en we gingen verder  langs de ossenmarkt , studentenbuurten, grote markt , Vlaamse kaai  en zo verder langs de kaaien en we volgden het T ‘ scheld, een kaart of routebeschrijving hadden we deze keer niet nodig .

IMG_20150726_150538840 (2)
Wandeling Hobokense polder.

De stadswandeling zal ik nu niet beschrijven , daar heb ik het later nog wel eens over ..

We passeerden industriebedrijven van petrol,( het stonk er toch ) tot we op het jaagpad van Hoboken kwamen , waar je dan links een begroeide kasseiweg in moet voor het  Hobokense bos.

 

Van  in het begin van de wandeling overdonderde mij de groene omgeving al  , ..fruitbomen , kastanjebomen., overal onverharde wegen , je loopt over vlondertjes langs drassige wegen, hekjes en poortjes , vijvertjes ..waar de watervogels en fauna en flora beschermd waren , je kon ze bekijken door de kijkgaten van schuttingen….als je heel het natuurgebied uit wandelde kon je een parcour van 9, 5 km afleggen , het was dus wel groter dan ik gedacht had .

We hadden in totaal 21 km gewandeld , nadien met de tram 4 huiswaarts !

Je vind de wandeling van de Hobokense polder hier http://www.hobokensepolder.be/Wandelingen/index.html

Of hier Downloaden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s