Wandeling naar het drie provinciënpunt. 11 km (Be)

Een tijdje geleden zijn we deze wandeling gaan doen …in Lippelo, een deelgemeente van St Amands, je komt uit op een punt waar Antwerpen, Brabant en Oost-Vlaanderen aan elkaar grenzen.

Voorbij het hof van Moorteren  met een mooie vijver.. wandel je over de Lippelose beek …verder  langs ongeharde veldwegen ,met groene weiden en velden,  langs het gravenkasteel .

Wandeling drieprovinciepunt 006

Via een bosweg in een mooie eikendreef , wandel je verder tot het grote natuurreservaat de Marselaer van 46 ha , (begeleide wandelingen van het Natuurpunt zijn op aanvraag.,een beperkt aantal paden is vrij toegankelijk voor wandelaars. Een gedeelte wordt tijdens het broedseizoen (april tem. juni) afgesloten…)

Wandeling drieprovinciepunt 010

We wandelden verder op de asfaltweg , langs de grote Molenbeek tot je die oversteekt langs een heide, tot je aan een groot waterwinningsgebied van Koevoet komt , we staken de weg over tot we in het Lippelobos kwamen , een oud bos ( 18de eeuw ) met grote ondiepe poelen , volledig bedekt met algen en eendenkroos.

Wandeling drieprovinciepunt 007

Tot we aan het Hof te Melis aankwamen , die omringt was door een mooie gracht …, , we wandelden het bos uit en volgden onze weg rechtdoor op een brede grintweg , waar we wat verder het monument van het Drieprovinciëpunt vonden ..met een bankje , een pauzeke hebben we deze keer niet genomen ., de wandeling was niet zo lang en wat verder had je een café met de toepasselijke naam ” De wandeling”, ..nog een kleine km en we bevonden ons terug aan de parking .

Het hof van Moorteren .
Het hof te Melis in Buggenhout.

Wandeling drieprovinciepunt 019

Deze wandeling is 11 km lang , en wat we bijzonder mooi vonden was het bos van lippelo en het groot natuurreservaat .

Deze wandeling vind je op http://www.pasar.be/wandelen/wandeling.asp?taal=nederlands&id=WAND142&ref=zoek&fietsen=

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s