Wandeling rond Boom , tomorrowland en de schorre.(Be)

Er was niet veel verbetering onder de weersvoorspellingen en thuis blijven zitten was voor ons ook geen optie, dus waren wij er terug van door ..deze keer naar Boom.

Boom is een gemeente in de provincie Antwerpen, waar o.a Tomorrowland plaats vind , en   het natuurgebied “De schorre “, Tommorrowland lag er heel rustig en stilletjes bij ,buiten het geluid van een carnavalstoet in Boom… die je nog in de verte hoorde en enkele wandelaars,was er niemand die de stilte van de schorre nog kon verstoren.

We zijn vertrokken aan het Gemeentepark van Boom , eerst  een stukje door het Park(groot) , daarna door het eerste stukje natuurgebied .

Langs Vissersputten van Boom..en groene natuurplekjes. IMG_20160214_144948809Tot we bij Tomorrowland aankwamen, een stuk van natuurgebied van “De schorre”

Over de Tomorowbridge en over de weides..terug op onze wandelroute.

We vervolgden onze wandelweg via drassige veldwegen ,  hier en daar een drukke weg oversteken, door een bebouwde kom en daarna terug via het keibrekerspad (die eigenlijk aansloot op de Klinkaartroute  de wandeling in Niel)..

Een heel mooi natuurgebied,  door de kleiputten van toen ..het keibrekerspad ter ere van de keibrekers, kleigroeve arbeiders die van 1910 tot nu in dit gebied de septaria uit de kleioevers moesten kappen.