Wandeling Tervuren -Zoniënwoud-Duisburg-Huldenburg-Overijse-Tervuren.(Be) 23,2km

Het heuvelachtige landschap viel bij ons in de smaak., en deze keer zijn we Tervuren met het aanpalend Zonienwoud eens gaan bezoeken.

Het Zoniënwoud ligt op het grondgebied van de Vlaamse gemeenten Sint-Genesius-Rode, Hoeilaart, Overijse en Tervuren, de Brusselse gemeenten Ukkel, Watermaal-Bosvoorde, Oudergem en Sint-Pieters-Woluwe en de Waalse gemeenten Terhulpenen Waterloo. In het noordwesten dringt uitloper Ter Kamerenbos door tot diep in Brussel.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Zoni%C3%ABnwoud

Onze wandeling ging door het park van Tervuren , een stukje van het Zoniënwoud , Duisburg, Huldenberg en langs Overijse…en was 23,2 km lang .

IMG_20160410_113506397 (3)

Vertrokken zijn we op een parkeerplaats  dicht bij het zoniënwoud., onze rugzak en picnic mee ..en weg waren we richting Tervuren Park .https://www.natuurenbos.be/parktervuren, we wandelden voorbij de Sint Hubertuskapel en de vroegere kazerne Panquin.

Het Museum van Afrikaanse kunst stond helaas in de stellingen , we vervolgden verder onze wandeling door de tuinen.

Het ging nog een stukje door het park en door het zoniënwoud vooraleer we tussen het glooiend heuvellandschap konden lopen.,  de wegen door het zoniënwoud met  zijn langzame zachte klimmetjes gaf ons al een voorsmaakje .

En inderdaad de hele wandeling was een voortdurend dalen en zachte langzame klimmetjes , holle wegen ..en bijna uitsluitend onverharde veldwegen en bos wegen uiteraard.

Niet geklaagd, het was een prachtige bewolkte zonnige dag weliswaar..  maar een ideaal wandelweertje !

Regelmatig vonden we een picnic tafel en bank bij mooie panoramische zichten, zoals hier..

We wandelen verder door Duisburg , een deelgemeente van Tervuren .

Door veldwegen en holle wegen …tot we bij Huldenberg kwamen , een gemeente in de provincie Vlaams -Brabant .

http://www.huldenberg.be/page/home Daar hielden we een pauze  op het terras van het café ” Den Herman” voor het gemeenteplein van Huldenberg , de koffie is altijd welkom op een wandeling …we hadden nog 12 km te gaan .

Onze wandeling ging verder langs Overijse , dat bekend staat om hun druiven , maar eerst mochten we nog een paar heuveltjes van Huldenberg  beklimmen ..zo’n heuveltjes waar er soms geen einde in zicht komt , op sommige plaatsen waande ik me soms in de Ardennen..

IMG_20160410_160732925IMG_20160410_161558166 (2)IMG_20160410_160738621 (3)

Het Zoniënwoud vond ik een heel bijzonder mooi bos…het zou 4000 hct groot zijn , en bestaat grotendeels uit oude beukenbomen, dat het Zoniënwoud zo typeert.

Deze wandeling vonden wij een prachtige en gevarieerde wandeling en is zeker een aanrader , je kan ze hier downloaden http://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=12905094

Advertentie