Wandeling rond Francorchamps en Malchamps.

Naar Spa zijn we vertrokken met hoop op droog weer ..op onze wandelkaart hadden we nog een paar wandelingen ontdekt die de moeite waard waren , in de nabijheid van Francorchamps .

Vertrokken aan het monument voor de gesneuvelden van Francorchamps, volgden we onze wandeling, maar daar zagen we de markeringen van de Adeps wandelingen, die ging ook onze richting uit en was even lang.

Zo hebben we voor het eerst een Adeps wandeling gedaan , je kon kiezen uit wandelingen van 15 en 20 km , we volgden die van 20 km ( in realiteit was ze maar 16,64 km , we hebben ze een stukje langer gemaakt.)

Het weer bleef bewolkt maar droog , het duurde niet lang voor dat mijn jas in de rugzak belandde… want de wandeling deed de Ardennen alle eer aan, het was een voortdurend klimmen en dalen , en zo zagen we regelmatig eens wat mooie zichten.

Tot we een weg volgden die ons naar de hoge venen  van Malchamps bracht..goed drassig en modderig , er lag zelfs nog op sommige plaatsen sneeuw .

 

We waren in ieder geval niet alleen op onze wandeling , het was zondag en daarbij nog een feestdag , de wandelaars waren goed aanwezig op deze Adeps wandeling.

Zodanig dat we blij waren dat onze voorgangers het bankje vrij lieten voor onze lunch , het is ons al opgevallen dat de meeste banken of picknicktafels aan het begin van een wandeling of aan het einde van een wandeling staan..maar niet als je ze nodig hebt .

Voor we Francorchamps aankwamen, passeerden we minder fraaie stukjes langs een auto strade , we kwamen  langs stukjes van de Ravel (Fietspad), en wandelden voorbij Ster een gehucht van Francorchamps.

In Francorchamps , zagen we een café met toebehorende kruideniers winkel ..ééntje van in grootmoedertijd met toonbank en oude weegschaal enz…helaas gesloten .

We sloegen daarna terug een bosweg in , en we konden het geluid van het autorace circuit reeds horen , met een beetje geluk hebben we in de verte iets van het circuit kunnen zien.

IMG_20160501_145007

. Zo kwamen we op het einde van de Adeps wandeling en hebben we de wandeling iets langer gemaakt , nog zo’n 4 km +

IMG_20160501_155416IMG_20160501_153001950_HDR

Deze wandeling was een waardig alternatief , en zijn Adeps wandelingen  zeker een aanrader .. alles was goed gemarkeerd ,  het aankomstpunt was voorzien bij een Caféétje.

De link om deze wandeling te downloaden volgt nog !

Maar http://my.viewranger.com/route/widget/ODgwNzQ=?locale=en&m=miles“> hier kan je de wandeling al zien .

 

 

14 gedachtes over “Wandeling rond Francorchamps en Malchamps.

 1. Mijnheer Wandelpraat 3 mei 2016 / 07:45

  Bedankt voor weer een mooi verslag van een prachtige tocht en het weer hielp mee! De Ardennen laten zich ook van hier uit goed bereiken. Wij hebben met een huis vol visite in de achtertuin van de zon mogen genieten. Maar de benen worden rusteloos en willen wandelen…

  Geliked door 1 persoon

  • leen 3 mei 2016 / 08:21

   In de Ardennen is het inderdaad aardig vertoeven , en het zijn weer eens heel andere wandelingen dan dat we gewend zijn.
   Gisteren( wandeling volgt nog) was het weer gewoon prachtig en was het zelfs op sommige momenten te warm om te wandelen..vooral als het bergop was :-)..maar soms zijn er andere dingen belangrijker dan het wandelen , zoals familie of visite, en als je dan buiten kan zitten is het ook leuk .Grst Leen

   Like

  • Wandelpraat 3 mei 2016 / 15:35

   Het was inderdaad heerlijk, zoals mijnheer Wandelpraat al zei, wij hadden verjaardag visite. Gezellig, maar de zin om te wandelen is dan zeker groot!
   Hahaha en dat met die bankjes is heel herkenbaar, of er staan er heel veel op de route of bijna geen een ;-)) en inderdaad nooit als je er nodig hebt om een boterhammetje te eten of zo.

   Geliked door 1 persoon

   • leen 3 mei 2016 / 15:40

    Tja, het was te nat om op het gras te gaan zitten , en zo heel warm was het zondag nog niet ..gisteren was het heel wat warmer !
    Ja, die verplichtingen soms en vooral in de maand mei ..dan is er bijna overal één of ander feestje , een drukke periode soms, dan kan ik me voorstellen dat je dan snakt naar een wandeling ! ;-))

    Geliked door 1 persoon

   • Wandelpraat 3 mei 2016 / 15:44

    Hemelvaartsdag staat er een op de planning, en als het meezit ook op zondag a.s.
    Laatste weekend van mei gaan we met het Grenslandpad beginnen.
    Van Sluis tot aan Terneuzen.
    We gaan dan regelmatig de Belgische grens over. We overnachten ook in Belgie in een B&B.
    Hebben we veel zin in.

    Geliked door 1 persoon

   • leen 3 mei 2016 / 16:19

    Ik duim voor jullie , wij vertrekken terug donderdag …richting Frankrijk , voor het lang weekend ..ik heb nog twee dagen om de schoenen terug moddervrij te maken;-)) , we overnachten ook in een B&B, ik ben benieuwd !

    Geliked door 1 persoon

 2. Marc 3 mei 2016 / 08:29

  Mooie omschrijving omtrent jullie wandeling. Maar in dit kleine landje is het soms wel echt storend geruis van autosnelwegen, zoals bijvoorbeeld in het Hallerbos goed hoorbaar is.
  De foto’s zijn ook best leuk en aardig Leen.
  Maar wat is/zijn Adeps?

  Vriendelijke groetjes,
  Marc

  Geliked door 1 persoon

  • leen 3 mei 2016 / 08:32

   Bedankt Marc voor je reactie , in België vind je nog zelden stille plekjes, maar in de Ardennen heb je er waarschijnlijk meer kans op zo’n momenten dan hier in Vlaanderen, de natuurgebieden zijn er groter .., Adeps is de Waalse tegenhanger van onze Vlaamse wandelsportverening,regelmatig zijn er uitgestippelde wandelingen verschillend van provincie per provincie , de wandelingen staan op hun agenda.(website)

   Like

 3. Kay 3 mei 2016 / 09:02

  We zijn natuurlijk al in deze buurt geweest, maar dit parcours ken ik nog niet.
  Dus hou ik deze knappe reportage bij de hand.

  Geliked door 1 persoon

  • leen 3 mei 2016 / 09:05

   Bedankt Kay ..voor ons was het ook een ander parcour dat we voorzien hadden, maar het was een goed alternatief !

   Like

 4. hugove52 3 mei 2016 / 17:00

  Een mooie reportage van een prachtige wandeling. Wij hebben ook al enkel Adeps wandelingen gedaan, en die vallen meestal goed mee.

  Geliked door 1 persoon

  • leen 3 mei 2016 / 17:41

   Bij ons was het de eerste keer,en het is ons ook goed bevallen..de wandeling was goed gemarkeerd.

   Like

 5. natuurfreak 10 mei 2016 / 12:12

  Mooi verslag en foto’s en ik ben niet akkoord met dat er hier nog weinig stille plekjes zijn.In Limburg nog heel veel en ook op andere gebieden in België.Kijk maar eens naar de echte natuurgebieden.ze zijn wel niet altijd zo groot maar men kan er verschillende aan elkaar lijmen.Ik kom op mijn wandelingen soms geen enkele wandelaar tegen.

  Geliked door 1 persoon

  • leen 10 mei 2016 / 12:50

   Natuurlijk zijn er nog ,gelukkig maar…,ik ben blij dat er mensen zijn die het tegenovergestelde beweren ,op onze wandelingen in Vlaanderen komen we ook zelden iemand tegen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s